Suojaamme kattosi ympäristön rasituksia vastaan

Katon maalaus nostaa kotisi arvoa

Katon maalaus suojaa ja voi estää kalliin kattoremontin. Ammattimaisesti käsitelty katto kestää ja säilyttää kodin arvon. Katto tulisi huoltomaalata säännöllisin väliajoin, jotta sen kestävyys säätä ja ympäristön rasituksia vastaan säilyisi hyvänä. Teemme kaikki katon maalaus projektit alueella Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu Uusimaa.

 

Katso Minna Ahon kokemuksia katon maalauksestamme

Milloin katon maalaus tai pinnoitus kannattaa?

 • Viimeistään silloin, kun sinkkipintaisen katon asennuksesta on kulunut 3–5 vuotta.
 • Mikäli katon maalipinnoite on kulunut.
 • Jos peltikatto on ruosteessa.
 • Jos betonitiili on 20–30 vuotta vanha.
 • Jos katolla on sammalkasvustoa.

Miksi katon maalaus kannattaa tehdä?

Mikä tahansa talo näyttää huomattavasti paremmalta, jos sen ulkopinnat ovat kunnossa. Ulkopinnat eivät tarkoita pelkästään seiniä, sillä katollakin on iso vaikutus talon ilmeeseen. Siisti ja hyväkuntoinen katto on arvokkaan näköinen ja lisäksi vesitiivis. Lämpötilan aiheuttamat vaihtelut, sadevesi ja tuulen mukana lentelevät roskat eivät pääse aiheuttamaan kunnossa olevalle katolle vaurioita.

Kysy apua maalauksen ammattilaiselta, Aldekolta! Meiltä katon maalaus Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu Uusimaa. Meiltä onnistuu samalla kertaa myös talon maalaus.

Tee peltikaton kuntotarkistus säännöllisesti

Peltikate on yleinen kattomateriaali niin vanhoissa kuin uusissakin taloissa. Se on kestävä sekä helppohoitoinen. Nykyiset peltikatot kestävät hyvinkin vuosikymmeniä erikoispinnoitteen ja huollon ansiosta. Vanhempien peltikattojen kuntoa voidaan kohentaa huolellisella puhdistuksella, pintakäsittelyllä ja katon maalauksella.

Usein peltikaton huolloksi riittää perusteellinen puhdistus ja pesu. Mikäli peltikatto on ruosteessa, pelkkä pesu ei riitä. Ruoste irrotetaan pellin pinnasta joko ruosteenpoistoaineella tai mekaanisesti harjaamalla.

Ruosteen poisto katosta vie aikaa, jos katto on kauttaaltaan ruostunut. Tämän vuoksi työ kannattaakin jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Peltikaton maalaus tuo lisää ikää katolle

Peltikaton maalaus on huoltotöiden jälkeinen toimenpide. Hyvin puhdistettu katto maalataan mahdollisimman pian puhdistamisen jälkeen, jotta luonnossa olevat pöly ja roskat eivät ehdi tarttua huollettuun pintaan.

Me Aldekolla suoritamme maalaamisen pensselimaalauksena, jonka olemme todenneet tarkimmaksi ja parhaimmaksi työskentelytavaksi.

Peltikaton maalaaminen ei ole ainoastaan ulkonäköseikka talon ilmeessä. Ehjä, huolella tehty maalaus tekee katon pinnasta likaa hylkivän, jolloin katolle joutuneet epäpuhtaudet kulkeutuvat hyvin pois katolta. Liukas uusi pinnoite tehostaa myös talven aikana lumen ja jään putoamista, eivätkä ne pääse aiheuttamaan vaurioita kattopeltiin.

Mikäli katon huoltamisessa on esimerkiksi tehty ruosteen poistoa tai korjailtu muita vaurioita, tulee vauriokohta ensin paikkamaalata. Katto voidaan ylimaalata kauttaaltaan sen jälkeen, kun paikkamaalausalueet ovat kunnolla kuivuneet. Peltikatto maalataan siihen erikseen kehitetyillä maaleilla, jotta pinnasta tulee elastinen ja kestävä. Maalikerroksia tehdään yksi tai kaksi katon kunnosta riippuen.

Paras aika katon maalaamiseen on pilvinen kevätpäivä, jolloin ilmankosteus on pieni sekä sateiden mahdollisuus vähäinen. Aivan aamulla maalaamista ei kannata yökasteen takia aloittaa, sillä katon tulee olla täysin kuiva työn aloittamisen aikana. Peltikaton maalaaminen on nopeaa ja talon ilme muuttuu hetkessä raikkaan ja arvokkaan näköiseksi.

Pidä huolta tiilikatosta

Tiilikatto on ekologinen ja pitkäikäinen valinta. Pitkällä aikavälillä tiilikatto tulee edullisimmaksi muihin käytössä oleviin materiaaleihin verrattuna. Siksipä tiilikaton kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta säännöllisillä huolloilla. Pienellä vaivalla tiilikatto pysyy erinomaisena vuosikymmeniä. Huonosti hoidettu katto ei kestä edes arvioitua ikää vaan mahdollistaa kosteuden pääsyn muihin kattorakenteisiin.

Tiilikaton kuntoa rasittavat kosteus sekä katolle kertyvät roskat. Ajan myötä katto alkaa herkästi sammaloitua, mikäli tuulen mukana kulkeutuneita roskia ei poisteta. Tarkastuksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota juuri sammal- tai jäkäläkasvustoihin, sillä ne rappeuttavat tiiltä ennenaikaisesti.

Suositellaan, että tiilikaton kunto tarkistetaan kaksi kertaa vuodessa:

– syksyllä ennen lumien tuloa
– keväällä lumien sulaessa.

Tiilikaton ongelmissa kannattaa pyytää asiantuntija arvioimaan sen kunto sekä pesun tarpeellisuus. Me Aldekolla tunnemme tiilikattojen haasteet, joten osaamme auttaa asiakkaitamme usein hankalissakin tapauksissa. Meiltä hoituu myös ammattimainen katon maalaus. Toimialuettamme ovat Espoo, Helsinki, Vantaa ja muu Uusimaa.

Ammattilaisten käsissä vaikeampikin työ hoituu näppärästi. Pesu tehdään aina riittävää varovaisuutta noudattaen. Puhdistettu katto kannattaa suojata tiilikaton suoja-aineella, jotta kaunis pinta ei sotkeudu pian uudestaan.

Tiilikaton pinnoitus tuo katon kauneuden esille

Ajan patinoima tiilikatto alkaa menettää arvokkuuttaan, mikäli sitä ei huolleta oikein. Katto näyttää likaiselta ja haalistuneelta, kun pinnan kauneus on kulunut pois. Tiilikaton haalistuminen tarkoittaa myös sitä, että tiilen pinta on huokoistunut ja on näin ollen alttiimpi monenlaisille ongelmille.

Onneksi tiilikatto on helppo saada kuntoon ennen isompien vaurioiden syntymistä pinnoittamalla tai maalaamalla. Pinnoitus tehdään värittömällä tiilikaton suoja-aineella, ja maalaamiseen käytetään laadukasta tiilikattomaalia.

Katon maalaus ja pinnoitus suoritetaan aina vain huolletulle ja puhdistetulle pinnalle. Katto pinnoitetaan joko värittömällä suoja-aineella tai maalaamalla. Tiilikaton pinnoitus tekee tiilestä vettä ja likaa hylkivää mutta ei muuta sen väriä samoin kuin maalaus. Pinnoitus ei muuta katon ulkonäköä laisinkaan.

Tiilikaton maalaaminen on varma keino saada talo näyttämään arvokkaalta ja hyvin hoidetulta. Mikä parasta, se pitää kosteuden talon ulkopuolella! Aldekolta löytyy tieto, taito ja laadukas osaaminen herättämään henkiin kuluneinkin tiilikatto. Voimme antaa tiilikatolle vielä useita kymmeniä vuosia käyttöikää.

Aldeko Ormax-pinnoittaja

Olemme koulutettu Ormax Pro -pinnoittaja

BMI Ormax Pro on markkinoiden laadukkain kattopinnoite, joka täyttää kattotiilen pinnan epätasaisuudet kauttaaltaan, eikä ohene kuivuessaan. Se on hengittävä pinnoite, joka hylkii tehokkaasti vettä, likaa ja kasvustoa, mutta antaa tiilen sisällä olevan kosteuden poistua. Pinnoitteen elastisuus takaa sen erinomaisen tarttuvuuden vaikeissakin olosuhteissa. Ormax Pro -pinnoite palauttaa kattosi toimintakyvyn ja ilmeen uutta vastaavalle tasolle sekä pidentää katon käyttöikää jopa 20 vuodella.

 

BMI Ormax Pro on ainoa valmistajan hyväksymä ja korkeat laatustandardit täyttävä tiiliakattopinnoite, jota käyttämällä BMI Ormax -kattotiilien tuotetakuu pysyy voimassa. Pinnoite on turvallinen käyttäjälleen ja ympäristöystävällinen.

Näin suojaamme kotisi katon

Katto maalauksen tarpeessa

Kartoitamme kotisi katon (sekä tarvittaessa myös ulkoverhouksen) tilanteen ja tarjoamme parhaan mahdollisen ratkaisun siihen.

Annamme kartoituskäynnin yhteydessä kiinteähintaisen tarjouksen kotisi katon maalauksesta. Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan maalausaikataulun.

Katto tulee pestä ennen katon maalausta - Katon maalaukset Uudellamaalla

Ennen katon maalauksen aloittamista teemme pohjatyöt. Pohjatyöt ovat tärkeä prosessi maalin hyvää tartuntaa varten. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Ennen katon maalausta tulee tehdä esityöt katolle.

Katon maalaus tehdään pensselimaalauksena, jotta työn jälki on tarkkaa ja varmistamme maalille parhaan mahdollisen tarttuvuuden. Maalaamme pinnan 1–2 kertaa, kohteesta ja pinnasta riippuen. Lopuksi siivoamme jälkemme. Ota meihin yhteyttä! Toimialuettamme on Uusimaa, kuten Helsinki, Espoo ja Vantaa.

Hoida maalauksesi vaivatta OP:n rahoituksella

Laske itsellesi sopiva kuukausierä laskurilla ja täytä hakemus helposti.

 • Rahoitus 2 500–30 000 €.
 • Joustava takaisinmaksuaika.
 • Edullinen korko OP-prime + 6,95%*.
 • Laskutuspalkkio 7 €/kk.
 • Kuukausi korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja.
 • Rahoituksen korot verovähennyskelpoisia asuntolainan tapaan, kun rahoitetaan oman vakituisen asunnon perusparannusta.
 • Rahoitus kerryttää OP:n omistaja-asiakkaille OP-bonuksia.

Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle on 8,74 %, kun luoton korko on OP- prime + 6,95%, (7,20 % 08/19), laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 945,62 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 € minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Ole maalin verran edellä ja

Ota meihin yhteyttä!

Palvelemme sinua viimeistään seuraavana arkipäivänä.