Suojaamme peltikattosi ympäristön rasituksia vastaan

Peltikaton maalaus nostaa kotisi arvoa

Peltikaton maalaus suojaa ja voi estää kalliin kattoremontin. Ammattimaisesti käsitelty katto kestää ja säilyttää kodin arvon. Peltikatto tulisi huoltomaalata säännöllisin väliajoin, jotta sen kestävyys säätä ja ympäristön rasituksia vastaan säilyisi hyvänä.

Laitetaan katto kuntoon, ota yhteyttä >>

Teemme kaikki katon maalaus projektit alueella Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu Uusimaa.

Katso Minna Ahon kokemuksia katon maalauksestamme

Milloin peltikaton maalaus kannattaa?

 • Viimeistään silloin, kun sinkkipintaisen katon asennuksesta on kulunut 3–5 vuotta.
 • Mikäli katon maalipinnoite on kulunut.
 • Jos peltikatto on ruosteessa.
 • Jos katolla on sammalkasvustoa.

Miksi peltikaton maalaus kannattaa tehdä?

Mikä tahansa talo näyttää huomattavasti paremmalta, jos sen ulkopinnat ovat kunnossa. Ulkopinnat eivät tarkoita pelkästään seiniä, sillä katollakin on iso vaikutus talon ilmeeseen. Siisti ja hyväkuntoinen peltikatto on arvokkaan näköinen ja lisäksi vesitiivis. Lämpötilan aiheuttamat vaihtelut, sadevesi ja tuulen mukana lentelevät roskat eivät pääse aiheuttamaan kunnossa olevalle katolle vaurioita.
Varaa ilmainen kartoituskäynti peltikatollesi >>

Kysy apua maalauksen ammattilaiselta, Aldekolta! Meiltä katon maalaus Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu Uusimaa. Meiltä onnistuu samalla kertaa myös talon maalaus.

Tee peltikaton kuntotarkistus säännöllisesti

Peltikate on yleinen kattomateriaali niin vanhoissa kuin uusissakin taloissa. Se on kestävä sekä helppohoitoinen. Nykyiset peltikatot kestävät hyvinkin vuosikymmeniä erikoispinnoitteen ja huollon ansiosta. Vanhempien peltikattojen kuntoa voidaan kohentaa huolellisella puhdistuksella, pintakäsittelyllä ja katon maalauksella.

Usein peltikaton huolloksi riittää perusteellinen puhdistus ja pesu. Mikäli peltikatto on ruosteessa, pelkkä pesu ei riitä. Ruoste irrotetaan pellin pinnasta joko ruosteenpoistoaineella tai mekaanisesti harjaamalla.

Ruosteen poisto katosta vie aikaa, jos katto on kauttaaltaan ruostunut. Tämän vuoksi työ kannattaakin jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Peltikaton maalaus tuo lisää ikää katolle

Peltikaton maalaus on huoltotöiden jälkeinen toimenpide. Hyvin puhdistettu katto maalataan mahdollisimman pian puhdistamisen jälkeen, jotta luonnossa olevat pöly ja roskat eivät ehdi tarttua huollettuun pintaan.

Me Aldekolla suoritamme maalaamisen pensselimaalauksena, jonka olemme todenneet tarkimmaksi ja parhaimmaksi työskentelytavaksi.

Peltikaton maalaaminen ei ole ainoastaan ulkonäköseikka talon ilmeessä. Ehjä, huolella tehty maalaus tekee katon pinnasta likaa hylkivän, jolloin katolle joutuneet epäpuhtaudet kulkeutuvat hyvin pois katolta. Liukas uusi pinnoite tehostaa myös talven aikana lumen ja jään putoamista, eivätkä ne pääse aiheuttamaan vaurioita kattopeltiin.

Peltikaton huolto ja maalaus

Peltikatto tulisi maalata säännöllisin väliajoin.

Mikäli peltikaton huoltamisessa on tehty esimerkiksi ruosteenpoistoa tai korjailtu muita vaurioita, tulee vauriokohta ensin paikkamaalata. Katto voidaan ylimaalata kauttaaltaan sen jälkeen, kun paikkamaalausalueet ovat kunnolla kuivuneet. Peltikatto maalataan siihen erikseen kehitetyillä maaleilla, jotta pinnasta tulee elastinen ja kestävä. Maalikerroksia tehdään yksi tai kaksi katon kunnosta riippuen.

Paras aika peltikaton maalaamiseen on pilvinen kevätpäivä, jolloin ilmankosteus on pieni sekä sateiden mahdollisuus vähäinen. Aivan aamulla maalaamista ei kannata yökasteen takia aloittaa, sillä katon tulee olla täysin kuiva työn aloittamisen aikana. Peltikaton maalaaminen on nopeaa ja talon ilme muuttuu hetkessä raikkaan ja arvokkaan näköiseksi.
Varaa ilmainen kartoituskäynti peltikatollesi >>

Näin suojaamme kotisi peltikaton

Katto maalauksen tarpeessa. Peltikaton maalaukset Uudenmaan alueella.

Kartoitamme kotisi peltikaton (sekä tarvittaessa myös ulkoverhouksen) tilanteen ja tarjoamme parhaan mahdollisen ratkaisun siihen.

Kaupat lyöty lukkoon katon maalauksesta.

Annamme kartoituskäynnin yhteydessä kiinteähintaisen tarjouksen kotisi peltikaton maalauksesta. Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan maalausaikataulun.

Katto tulee pestä ennen katon maalausta - Katon maalaukset Uudellamaalla

Ennen peltikaton maalauksen aloittamista teemme pohjatyöt. Pohjatyöt ovat tärkeä prosessi maalin hyvää tartuntaa varten. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Peltikattojen maalaukset tehdään pensselimaalauksena, jotta työnjälki on mahdollisimman hyvää.

Peltikattojen maalaukset tehdään pensselimaalauksena, jotta työn jälki on tarkkaa ja varmistamme maalille parhaan mahdollisen tarttuvuuden. Maalaamme pinnan 1–2 kertaa, kohteesta ja pinnasta riippuen. Lopuksi siivoamme jälkemme.
Ota meihin yhteyttä!
Maalaamme peltikattoja pääasiassa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella.

Hoida maalauksesi vaivatta OP:n rahoituksella

Laske itsellesi sopiva kuukausierä laskurilla ja täytä hakemus helposti.

 • Rahoitus 2 500–30 000 €.
 • Joustava takaisinmaksuaika.
 • Edullinen korko OP-prime + 6,95%*.
 • Laskutuspalkkio 7 €/kk.
 • Kuukausi korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja.
 • Rahoituksen korot verovähennyskelpoisia asuntolainan tapaan, kun rahoitetaan oman vakituisen asunnon perusparannusta.
 • Rahoitus kerryttää OP:n omistaja-asiakkaille OP-bonuksia.

Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle on 8,74 %, kun luoton korko on OP- prime + 6,95%, (7,20 % 08/19), laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 945,62 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 € minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Ole maalin verran edellä ja

Ota meihin yhteyttä!

Palvelemme sinua viimeistään seuraavana arkipäivänä.