fbpx

Ulkoverhous tai katto:

Ulkomaalaus suojaa kotisi!

Ulkomaalaus on hyvä pitää kunnossa. Kodin lämmössä on turvallista rauhoittua, työskennellä ja vain nauttia elämästä. Kun koti voi hyvin, sen asukkaatkin voivat hyvin. Siksipä kodin hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota. Paras kodin suoja ulkoisia rasitteita vastaan on kestävä ja kaunis maalipinta.

Kun talon suojaa laadukkailla maaleilla, se kestää aikaa ja pysyy terveenä. Kartoittamalla mahdolliset ongelmakohdat ajoissa voi säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Myös ennestään maalatut pinnat tarvitsevat aika ajoin perusteellisen huollon sekä huoltomaalauksen.

Kodin huoltomaalaus antaa ryhtiä talolle sekä ennen kaikkea tehokasta suojaa aurinkoa, likaa ja kosteutta vastaan. Olipa talven kipakat pakkaset, lämpimän kesän auringonpaiste tai syksyn vesisateet, hyvässä maalissa oleva talo kestää ne hyvin!

Päätoimialuettamme on Uusimaa mukaan Helsinki, Espoo ja Vantaa.  Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Suojaa auringolta

Auringonvalo rasittaa puun pintakerrosta ja katon materiaaleja. Auringon UV-säteily vaikuttaa puun pintaan haitallisesti. Voimakkaasti puuhun kohdistuva säteily kuivattaa puun sisällä olevan hartsin ja puun pinta vaurioituu. Vaurioitunut puu on alttiina kierteelle, jossa auringon säteet sekä kosteus pääsevät tekemään tuhojaan yhä syvemmälle ja syvemmälle puuhun.

Peltikaton maali sekä tiilikaton pinnoitteet ovat myös alttiina voimakkaalle auringon säteilylle. Auringon haalistama katto on ruman näköinen ja altis muille ongelmille. Haalean ja hauraan maalin pintaa suojaava ominaisuus on huomattavasti heikentynyt. Vanha maali menettää elastisuutensa peltikaton pinnalla, ja tällöin maali ei enää jousta lämpötilavaihteluiden mukana pellin päällä vaan alkaa halkeilla.

Talon ulkomaalaus estää auringonvalon pääsyn puun tai katemateriaalin pintaan. Tuore maali palauttaa auringon vaurioittamaan pintaan kaikki suojaavat ominaisuudet, ja näin ollen pinta kestää taas hyvin auringon valoa ja voimakastakin UV-säteilyä. Elastisuutensa ansiosta uusi maali joustaa pinnan mukana lämmön vaihteluissa.

Suojaa halkeilemiselta

Puu on hygroskooppinen materiaali. Kosteus turvottaa puuta ja kuivuessaan puu kutistuu voimakkaasti, mikä johtaa puun halkeilemiseen. Asianmukaisella pintakäsittelyllä voidaan vähentää halkeilua. Puu on niin sanotusti elävää materiaalia, vaikka se olisi ollut jo vuosikymmeniä sahattuna talon rakennusmateriaaliksi. Se reagoi talven kuiviin pakkasiin kutistumalla, kun taas syyskesän lämpimät ja kosteat ilmat nostavat puun kosteusprosenttia ja puu turpoaa.

Puun kyky mukautua ympärillä olevan ilmankosteuden mukaan on merkittävä. Ilmankosteuden sekä lämpötilan vaihteluiden aiheuttama rasite saadaan vähäiseksi laadukkaiden maalien ansiosta. Hyvä maalipinta ulkoverhouksessa vähentää puun voimakasta kosteuselämistä, ja elastinen maalipinta joustaa sen mukana.

Estää sienikasvustoa

Sieni kasvusto tarvitsee elääkseen paljon kosteutta. Talon ulkoseinät ovat alttiita erilaisille homekasvustoille. Etenkin sellaiset seinät, jotka saavat vähän auringon valoa altistuvat eniten, sillä ne pysyvät kosteana usein pitkään. Huonosti poistuvat sadevedet ja liian matala sokkeli saattavat myös lisätä homeiden määrää. Oikeanlainen pintakäsittely pitää pinnat kuivina ja estää erilaisia sieniä ja homeita kasvamasta.

Yleensä talon pinnassa elävä home on pintahometta, jolla ei ole merkitystä esimerkiksi vakaviin kosteusvaurioihin. Hometta alkaa kertyä seinän pintaan, kun maalipinta heikkenee ja siihen alkaa kertyä likaa. Lika ja kosteus ovat hyviä kasvualustoja eri homeille. Mustat, harmaat tai ruskeat homepilkut tekevät seinästä epämiellyttävän näköisen.

Homepilkut saadaan pois pesemällä seinä homeiden pesuun tarkoitetuilla aineilla. Seinän pesu, huolto ja uusi maalipinta pitävät homeen poissa. Nykyään suurin osa ulkomaaleista sisältää itsessään jo homeenestoaineen, mutta mikäli maalattavassa maalissa sitä ei ole lisättynä, tulee seinä ensin käsitellä siihen tarkoitetulla aineella.

Kosteudessa kasvavia sinistäjä- ja lahottajasieniä vastaan pystyy suojautumaan. Sinistäjäsienet eivät heikennä puun laatua, mutta lahottajasieni tekee puun käyttökelvottomaksi. Lahottajasieni kehittyy, kun kostunut puu ei pääse kuivumaan. Ulkoverhouksessa tai kattorakenteissa tätä esiintyy, jos alkuunsa pienenä alkaneita ongelmia ei ole korjattu ajoissa. Hyvin tehty ulkomaalaus onkin paras keino välttyä epämiellyttäviltä yllätyksiltä rakenteissa.

Lisää käyttöikää

Maalin tarkoituksena on suojata rakennuksen ulkopintoja sään ja ympäristön rasituksilta ja näin pidentää pintojen käyttöikää. Huonossa maalissa oleva ulkoverhous tai katto ovat alttiita säiden sekä
ilmansaasteiden aiheuttamille ongelmille. Pinnat keräävät likaa, homeita sekä kosteutta. Mikäli pinnan annetaan rapistua rauhassa, myös ongelmat pääsevät ujuttautumaan syvemmälle pinnan alle.

Rakennuksien käyttöikää saadaan nostettua täsmällisillä huolloilla sekä usein pienellä vaivalla. Kun seinien sekä katon ongelmat korjataan heti, säästytään suuremmilta remonteilta. Kun talon ulkomaalaus tehdään oikein ja laadukkaita materiaaleja käyttäen, saadaan talon käyttöikää pidennettyä huomattavasti.

Hyviä esimerkkejä maalipinnan ja hyvän huollon antamasta suojasta näkyy monissa vanhoissa taloissa. Vuosikymmeniä ja jopa satoja vuosia vanhoja rakennuksia on yhä käyttökunnossa, sillä niiden ulkopinnat on maalattu aika-ajoin. Sään aiheuttamat rasitteet eivät ole päässeet rapauttamaan puuta maalipinnan ansiosta.

Palauttaa ominaisuudet

Ammattimainen pintakäsittely palauttaa ulkoverhouksen sekä katon ominaisuudet lähes uutta vastaavaksi. Huolellisesti tehty pintojen kuntotarkastus kertoo ammattilaiselle pintojen huollon tarpeellisuuden. Perusteellisesti tehdyt kunnostus- ja pohjatyöt takaavat talon seinien sekä katon maalaamisen täydellisen onnistumisen.

Pohjatöiden jälkeen maalipinnasta tulee kestävä ja hyvin taloa suojaava. Maali palauttaa erinomaisesti rikkinäisenkin pinnan kestävyyden ulkoisia rasitteita vastaan. Siksipä talon maalaaminen säännöllisin väliajoin sekä seinien että katon osalta on hyvin tärkeää.

Muistisääntönä kannattaakin pitää, että talon maaliin tulleet vauriot tulee korjata heti, sillä pienemmästäkin hoitamattomasta vauriosta saattaa koitua suuret ongelmat. Tällöin korjaustyöt ovat aina kevyttä pintatyötä työläämpiä ja hintavampia.

Parantaa ulkonäköä

Talon maalaaminen on edullinen tapa saada kodille uusi ilme. Siististi suoritettu talon maalaus korostaa rakennuksen piirteitä ja antaa ryhtiä sen olemukseen.

Talon ulkopintojen kunnolla on suuri merkitys esimerkiksi osto- tai myyntitilanteissa. Huonokuntoiset pinnat laskevat huomattavasti talon arvoa, sillä ränsistyneisyys luo negatiivisen mielikuvan koko talosta. Yleensä mielikuvat ovat niin voimakkaita, että huonoilla pinnoilla olevat talot jäävät herkemmin vaille ostajia. Vaikka talon pintojen ongelmat olisivat vain kosmeettisia haittoja, niiden korjaaminen kannattaa. Talon maalaaminen on edullinen tapa saada siistin näköinen, houkutteleva ja kestävä koti.

 

Päätoimialuettamme on Uusimaa mukaan Helsinki, Espoo ja Vantaa. Kysy meiltä hintaa ja pyydä tarjous ulkomaalauksesta tai huoltomaalauksesta!

Suojaa auringolta

Suojaa auringolta

Auringonvalo rasittaa puun pintakerrosta ja katon materiaaleja. Uusi maalikalvo estää auringonvalon pääsyn puun tai katemateriaalin pintaan.

Suojaa halkeilemiselta

Suojaa halkeilemiselta

Kosteus turvottaa puuta ja kuivuessaan puu kutistuu voimakkaasti ja se johtaa puun halkeilemiseen. Asianmukaisella pintakäsittelyllä vähennetään halkeilua.

Estää sienikasvustoa

Estää sienikasvustoa

Sienet tarvitsevat elääkseen paljon kosteutta. Oikeanlainen pintakäsittely pitää pinnat kuivina ja estää erilaisia sieniä ja homeita kasvamasta.

Lisää käyttöikää

Lisää käyttöikää

Maalin tarkoituksena on suojata pintoja sään ja ympäristön rasituksilta ja pidentää näin pintojen käyttöikää.

Palauttaa ominaisuudet

Palauttaa ominaisuudet

Ammattimainen pintakäsittely palauttaa ulkoverhouksen ja/tai katon ominaisuudet lähes uutta vastaavaksi.

Parantaa ulkonäköä

Parantaa ulkonäköä

Talolle uusi ilme. Uusittu maalipinta tai katon käsittely antavat kodillesi kirkkaamman ja arvokkaamman ilmeen.