fbpx

Katon maalaus Vantaalla nostaa talon arvoa

Katon maalaus Vantaa

Milloin katon maalaus on ajankohtaista?

  • Viimeistään silloin, kun uuden sinkkipintaisen katon asennuksesta 3-5 vuotta
  • Jos havaitset, että aiemmin maalatun katon maali on kulunut.
  • Jos havaitset ruostetta katossa
  • Jos havaitset katossa sammalkasvua

Miksi katon maalaus kannattaa tehdä?

Katto on yksi tärkeimmistä omakotitalon tai rivitalo elementeistä. Laadukkaasti maalattu katto on talon kruunu, joka näyttää kauniilta samalla kun se suojaa koko talon tärkeitä rakenteita. Hyvin maalattu katto erottuu edukseen ja se näkyy kauas joka puolelle.

Yksi katon tärkeä tehtävä on suojata talo kosteudelta, vedeltä ja lumelta. Kattoon kohdistuu myös muita rasitteita, kuten tuulta ja UV-säteilyä, ja huonopintainen peltikatto voi myös ruostua. Hyväkuntoinen maalattu katto näyttää arvokkaalta, ja pysyy vesitiiviinä. Hyväkuntoisessa katossa lämpötilan aiheuttamat vaihtelut, sadevesi tai tuulen mukana kulkevat roskat eivät pääse aiheuttamaan vaurioita rakenteisiin tai itse kattoon.

Aldeko Oy on katon maalauksen ammattilainen! Teemme ilmaisia kartoituskäyntejä Uudenmaan alueella, kuten Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Voimme kartoittaa samalla talosi maalaustarpeen. Laadimme kartoituksen perusteella teille kirjallisen tarjouksen peltikaton maalauksesta ja muista kartoituksessa ilmenneistä korjauskohteista.

Alla olevan linkin kautta löydät runsaasti lisätetoja, miten peltikaton kunto tarkastetaan, mitä hyötyjä hyväkuntoisesta maalipinnasta on, miten voidaan suorittaa peltikaton paikkamaalaus, ja muita hyviä vinkkejä katon hyvän kunnon varmistamiseksi!

Tee katon kuntotarkistus säännöllisesti

Pellistä valmistettu kate on yleinen kattomateriaali niin vanhoissa kuin uusissakin taloissa. Se on verrattain edullinen esimerkiksi tiilikattoon nähden, mutta se on silti kestävä sekä erittäin helppohoitoinen. Nykyiset teräskatot kestävät hyvinkin vuosikymmeniä erikoispinnoitteen ja huollon ansiosta. Vanhempien kattojen kuntoa voidaan kohentaa huolellisella puhdistuksella, pintakäsittelyllä ja katon maalauksella.

Varaa ilmainen kartoituskäynti >>

Usein katon huolloksi riittää perusteellinen puhdistus ja pesu. Mikäli katto on ruosteessa, pelkkä pesu ei riitä. Ruoste irrotetaan pellin pinnasta joko ruosteenpoistoaineella tai mekaanisesti harjaamalla.

Ruosteen poisto katosta vie aikaa, jos katto on kauttaaltaan ruostunut. Tämän vuoksi työ kannattaakin jättää ammattilaisten tehtäväksi. Peltikaton maalaus viimeistelee näyttävän ja kestävän lopputuloksen.

Maalipinta tuo lisää ikää katolle

Katon maalaus on huoltotöiden jälkeinen toimenpide. Hyvin puhdistettu katto maalataan mahdollisimman pian puhdistamisen jälkeen, jotta luonnossa olevat pöly ja roskat eivät ehdi tarttua huollettuun pintaan.

Katon maalaus suoritetaan pensselimaalauksena, jonka olemme todenneet tarkimmaksi ja parhaimmaksi työskentelytavaksi.

Katon maalaus ei ole ainoastaan ulkonäköseikka talon ilmeessä. Ehjä, huolella tehty maalaus tekee katon pinnasta likaa hylkivän, jolloin katolle joutuneet epäpuhtaudet kulkeutuvat hyvin pois katolta. Liukas uusi pinnoite tehostaa myös talven aikana lumen ja jään putoamista, eivätkä ne pääse aiheuttamaan vaurioita kattopeltiin.

Peltikaton huolto ja maalaus

Peltikatto tulisi maalata säännöllisin väliajoin.

Paikkamaalaus

Mikäli katon huoltamisessa on tehty esimerkiksi ruosteenpoistoa tai korjailtu muita vaurioita, tulee vauriokohta ensin paikkamaalata. Katto voidaan ylimaalata kauttaaltaan sen jälkeen, kun paikkamaalausalueet ovat kunnolla kuivuneet. Katon maalaus toteutetaan siihen erikseen kehitetyillä maaleilla, jotta pinnasta tulee elastinen ja kestävä. Maalikerroksia tehdään yksi tai kaksi katon kunnosta riippuen.

Milloin katon voi maalata?

Paras aika toteuttaa katon maalaus on pilvinen kevätpäivä, jolloin ilmankosteus on pieni sekä sateiden mahdollisuus vähäinen. Aivan aamulla maalaamista ei kannata yökasteen takia aloittaa, sillä katon tulee olla täysin kuiva työn aloittamisen aikana. Teräskaton maalaus on nopeaa ja talon ilme muuttuu hetkessä raikkaan ja arvokkaan näköiseksi.

Varaa ilmainen kartoituskäynti katollesi >>

Kuinka katon maalaus tai pinnoitus etenee? Kartoituksesta - itse maalaukseen

Katto maalauksen tarpeessa. Peltikaton maalaukset Uudenmaan alueella.

1. Ilmainen kartoitus

Kartoitamme kotisi peltikaton (sekä tarvittaessa myös ulkoverhouksen) tilanteen ja tarjoamme parhaan mahdollisen ratkaisun siihen.

Kaupat lyöty lukkoon katon maalauksesta.

2. Tarjous 

Annamme kartoituskäynnin yhteydessä kiinteähintaisen tarjouksen kotisi peltikaton maalauksesta. Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan maalausaikataulun.

Katon huolellinen pesu

3. Pohjatyöt

Ennen katon maalauksen aloittamista teemme pohjatyöt. Pohjatyöt ovat tärkeä prosessi maalin hyvää tartuntaa varten. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Peltikaton maalauksen esityöt

4. Maalaus ja loppusiivous

Maalaamme pinnan 1–2 kertaa, kohteesta ja pinnasta riippuen. Lopuksi siivoamme jälkemme. Maalaamme peltikattoja pääasiassa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella.

Ota yhteyttä!