fbpx

Talon maalaus suojaa kotisi säätä ja epäpuhtauksia vastaan

Talon maalaus Hyvinkää

Onko talosi ulkomaali jo iäkäs, eli maalattu jo 10-15 vuotta sitten? Onko maalipinnassa havaittavissa lohkeilemista? Talon uudelleenmaalaus uusii talon ulkoasun, ja pitää samalla rakenteet kunnossa. Huonokuntoinen maalipinta altistaa rakenteet kosteudelle, UV-valolle ja jopa lahovaurioille. Kauniisti maalatut rakennukset lisäävät myös pihapiirin viihtyisyyttä ja nostavat talon jälleenmyyntiarvoa. Kunnossa oleva ulkomaali suojaa taloa myös muilta rasitteilta: liialliselta UV-säteilyltä, ilmansaasteilta, lialta ja kosteudelta.

Aldeko Oy maalaa talon puolestasi – talon maalauksia tehdään esimerkiksi Vantaalla, Kauniaisilla ja Karkkilassa, sekä muualla pääkaupunkiseudulla vankalla ammattitaidolla, sovittuja aikatauluja ja hintoja noudattaen.

Tilaa ilmainen kartoituskäynti tai ota yhteyttä talon maalauksen arviosta!

Milloin maalata talo?

Huonokuntoinen tai haalistunut talon maalipinta ei ole hyvän näköinen, ja se heikentää myös talon arvoa. Talon maalaus uudistaa talon ulkoasun kokonaan, ja palauttaa rakennuksen kauniiksi. Huono maalipinta voi aiheuttaa pahimmillaan lahoa pintalautoihin ja rakenteisiin, kun ilmankosteus, sade ja lika pääsevät vaurioittamaan ulkolaudoitusta ja rakenteita. Hyvin tehty talon maalaus parantaa heti talon ulkoasua ja arvoa, samalla kun uusi maali suojaa pintaa.

Helppo, nopea ja vaivaton – miksi valita ammattilainen maalaamaan talosi

Talon maalaus on talon huolto- ja hoitotoimenpiteistä suurimpia, joten moni omakotitalossa asuva teettää työn mielellään ulkopuolisella urakoitsijalla. Kuten muissakin kodin remonttikohteissa, niin myös ulkomaalauksessa, ulkopuolisen työntekijän työstä maksettava osuus voidaan vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä. Tämä vähentää huomattavan osuuden maalausurakan hinnasta.

Talon ulkomaalauksen jättäminen ammattilaisten käsiin on järkevin vaihtoehto. Maalauksen ammattilaiset osaavat parhaiten kartoittaa talon maalaamisen tarpeellisuuden, työnkulun ja tarvittavat materiaalit. Mikä mukavinta, talon maalaus hoituu huomattavasti joutuisammin kuin itse tehden. Myös työläiltä maalaustelineiden tai erillisten nostolaitteiden hankkimiselta säästyy, sillä ammattilaisilta löytyvät sopivat laitteet korkeidenkin seinien maalaamiseen.

Siivoamme kaikki maalauksen jätteet, ja pääset nauttimaan lopputuloksesta

Ulkomaalaus pohjatöineen voi olla sotkuista ja luontoa kuormittavaa, jos jätteen käsittelyä ei tehdä asianmukaisesti. Entisen maalin poisto tehdään mekaanisesti, jolloin maalin palaset jäävät herkästi talon ympärille maahan ja näin ollen aiheuttavat haittaa luonnolle. Meillä Aldekolla on otettu tämä ongelma tosissaan ja tahdomme siistiä talon ympäryksen maalin jäämistä. Näin ollen asiakkaalle jää uuden maalipinnan lisäksi siisti ja puhdas ympäristö.

Milloin talon maalaus on ajankohtaista?

  • Viimeistään silloin, kun ulkoverhouksen maalauksesta on kulunut 10 - 15 vuotta tai kun asennuksesta on kulunut 1 vuosi.
  • Mikäli ulkoverhouksen maalipinta on kulunut tai lohkeillut.
  • Jos ulkoverhouksen pinnalla on homepilkkuja tai muuta kasvustoa.
  • Jos ulkoverhous on päässyt halkeilemaan.
  • Jos talon väritys on haalistunut.

Aldeko Oy on ammattitaitoinen talon maalaaja.

Aldekon ammattilaisten tekemä talon ulkomaalaus on hyvän näköinen, tarkkarajainen, hyvien pohjatöiden ja laadukkaiden materiaalien ansiosta myös hyvin pitkäikäinen. Uusi maalipinta auttaa myös pinnan puhtaanapidossa, samalla kun se kestää erinomaisesti kostetutta. Uusi maalipinta ei ole siis pelkkä ulkoasuseikka, vaan se säilyttää myös talon rakenteet hyvässä kunnossa. Uusi kattava maalipinta säästää pintarakenteita UV-säteiltä, tuulelta, sateelta ja saasteilta.

Aldeko Oy takaa, että maalauksen lopputulos on siisti, tarkka ja kestävä. Talon maalausprojekti ei pääty valmiiseen maalipintaan, vaan teemme yhdessä asiakkaan kanssa kattavan tarkastuksen työhön, jolloin voit varmistua, että maalaus on tehty hyvin ja toiveidesi mukaisesti. Viimeiseksi siivoamme vielä jälkemme, ja kierätämme jätteet asianmukaisesti. Toteutamme ammattimaiset talon maalaukset kaikkialla Uudenmaan alueella, ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen kartoituskäynti! Aldekolta saa myös ammattitaitoisen katon maalauksen.

Lue lisää painikkeesta löydät vastaukset seuraaviin kysymyksiin: -Milloin uusi talo täytyy maalata? Kuinka usein huoltomaalaus tulee tehdä? Millä värillä talo voidaan maalata? Millainen lämpötila ja olosuhteet tarvitaan talon maalaukseen sekä talon maalaamisen vaiheet.

1. Uusi talo maalataan viimeistään vuoden kuluttua ulkovuoren asentamisesta

Yleensä uudet, rakenteilla olevat talot maalataan viimeistään vuoden kuluttua ulkoverhouksen asentamisesta. Tuohon mennessä ulkoverhous on päässyt asettumaan hyvin paikoilleen. Puhtaan puupinnan maalaaminen vaatii aina huolellisen pohjamaalauksen sekä homeenestoaineella käsittelyn.

2. Huoltomaalaus tehdään noin kymmenen vuoden välein

Ennestään maalattu talo kaipaa yleensä huoltomaalauksen noin kymmenen vuoden välein. Huoltomaalaus voidaan suorittaa entisen maalipinnan päälle siinä tapauksessa, jos maalipinta on hyvässä kunnossa ja talon sen hetkiseen väriin ollaan tyytyväisiä. Huoltomaalaus tehdään saman tyyppisellä maalilla kuin aikaisempi maalaus. Poikkeuksena on, että liuotinohenteisen öljymaalin tai alkydiöljymaalin päälle voidaan maalata näiden tyyppisten maalien lisäksi akrylaattimaalilla.

Mikäli entinen maali on hyvin kulunut, hilseilee tai irtoilee suurinakin palasina, kannattaa alla oleva maali poistaa maalinkaapimella. Vanhan maalin poisto on yleensä suhteellisen vaativaa työtä, sillä irtonainen maali täytyy saada kokonaisuudessaan irti pinnasta. Maalin poiston jälkeen talo voidaan maalata joko entisellä värisävyllä tai vaihtaa aivan uuteen väriin.

Saako talon maalata ja miten väri määritellään?

Useissa kunnissa asemakaava antaa vaihtoehdot talon värille. Taloaan maalaavan asukkaan onneksi vaihtoehtoja on yleensä valittavana runsaasti. Joissakin kunnissa talon huoltomaalaamiseen tarvitaan myös rakennusvalvonnasta toimenpidelupa. Oman kunnan käytäntö kannattaakin tarkistaa aina rakennusvalvojalta.

Väljemmin asutuilla yleiskaava-alueilla talon väriä ei ole niin tarkkaan rajattu, vaan asukas saa itse hyvin pitkälle valita talonsa värin. Vapaammasta värivalinnasta huolimatta taloaan maalaavan kannattaa huomioida ympäristö, jossa maalattava kohde on. Pihan tai ympäristön muista rakennuksista voimakkaasti poikkeavaa väriä ei kannata valita, sillä se saattaa alkaa herkästi häiritsemään ja näyttämään väärältä valinnalta.

Ympärillä oleva luonto kannattaa ottaa myös huomioon talon väriä harkittaessa. Halutaanko, että talo erottuu voimakkaasti takana kohoavaa metsää vasten vai onko tarkoitus sulauttaa rakennus osaksi luonnon maisemaa? Huolella valittuun, mielekkääseen talon väriin ei kyllästy vaan siitä pitää vielä silloinkin, kun on uuden huoltomaalauksen aika.

Ilmainen kartoitus tehdään aina asiakkaan eduksi

Ettei itsellä koko kesäloma kuluisi seinällä maalipensseli kädessä, kannattaa pyytää tarjous luotettavalta talonmaalausfirmalta. Ammattilaiset käyvät paikan päällä arvioimassa ulkovuoren kunnon sekä antavat kiinteän hinta-arvion talon maalauksen hinnasta. Talon maalauksen hinta koostuu tarvike- ja materiaalikustannuksista sekä tehtävän työn määrästä.

Maalauskohteen kartoitus on merkittävä osa ammattilaisen työtä. Huolellisesti suoritettu kartoitus tehdään aina asiakkaan eduksi. Kartoituksen aikana selvitetään myös pohjatöiden tarpeellisuus sekä työvaiheet. Huoltomaalauksessa tai puhtaan puupinnan maalaamisessa pohjatyöt jäävät vähäisemmiksi kuin huonokuntoisen ja hilseilevän seinän maalaamisessa.

Kartoituksen aikana ammattilaiselle selviää työn vaativuuden mukaan pohjatyö- sekä maalausaikataulu. Talon maalaus sovitetaan tarvittaessa asiakkaalle mieluisimpaan aikaan. Julkisivun maalaus hoituu, vaikka asiakas viettäisi mökkilomaa kauempanakin kotoa.

Kartoituksessa selvitetään asiakkaalle eri maalityyppien vaihtoehdot. Talon maalauksen kartoituksessa valitaan kullekin kohteelle sopivin maalityyppi, jotta maalipinnasta tulee kaunis ja kestävä. Meillä asiantunteva henkilöstö pystyy tarjoamaan parhaat neuvot sekä vinkit oikean maalin valintaan. Käytämme mielellämme vain kestäviä ja korkealuokkaisia maaleja, jotka täyttävät maaleja koskevat tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset.

Milloin talon voi maalata?

Talon maalaus tehdään mieluiten suhteellisen lämpimänä ajankohtana, eli parhaimmat maalauskelit sijoittuvat yleensä toukokuusta syyskuulle. Tämä aika vuodesta onkin julkisivumaalareiden sesonkiaikaa. Olipa kyseessä puuverhotun tai rapatun seinän maalaus, se suoritetaan mieluiten pilvipoutaisena kesäpäivänä, jolloin ilmankosteus on mahdollisimman alhainen. Tosin rapatun seinän voi maalata kosteammallakin säällä, koska alusta saa olla hieman kostea. Sade ei kuitenkaan sovi rapatunkaan seinän maalaamiseen.

Talon ulkoverhouksen maalaamisen vaiheet

Talon maalaaminen suoritetaan kartoituksessa tehtyjen suunnitelmien pohjalta. Ensimmäisenä työnä ovat perusteelliset pohjatyöt, jossa maalattava pinta puhdistetaan ja irtoava maali poistetaan. Ehjään maalipintaan riittää harjaus, pesu ja tarvittaessa homeenestoaineella käsittely. Homeenestoaineen käyttö on riippuvainen maalin tyypistä sekä laadusta. Kaikkien maalien kanssa sen käyttö ei ole tarpeellista.

Pohjatöiden jälkeen julkisivu on valmis maalattavaksi. Maalaaminen tehdään pensselimaalauksena, sillä se takaa maalille parhaan mahdollisen tarttumispinnan. Ensimmäinen maalikerros on niin sanottu pohjamaali, joka maalataan ennestään maalaamattomaan pintaan. Huoltomaalauksessa pohjamaalia ei tarvita.

Talo maalataan kauttaaltaan kerran tai kahdesti, mikä takaa parhaimman peittävyyden ja puun suojan. Maalikerrosten välillä odotetaan maalista riippuen sopivan mittainen kuivumisaika, jolloin maali on turvallisesti päälle maalattavissa. Ammattilaisten tehokkaan työskentelyn ansiosta isommankaan julkisivun maalaaminen ei kestä kauaa, ja talon uusi ilme on pian valmis.

Ympäristön siivoaminen kuuluu ehdottomasti ammattimaiseen asiakaspalveluumme, ja me siivoamme kaiken maalauksesta koituneen jätteen ja kierrätämme sen asianmukaisesti.

Ympäristöystävällisen ja laadukkaan työn tekeminen on meillä Aldekolla itsestäänselvyys, joten teemme aina asiakkaan kanssa maalauskohteen lopputarkastuksen. Maalin värin valinta sekä lopputarkastus ovatkin ainoat työt, joihin asiakkaan tarvitsee itse osallistua. Me huolehdimme muuten aivan kaikesta! Ota yhteyttä, mikäli etsit luotettavaa kumppania talon maalaukseen alueelta Helsinki, Espoo, Vantaa tai muu Uusimaa.

Kuinka talon maalaus etenee? Kartoituksesta - itse maalaukseen

1. Tilaa ilmainen kartoituskäynti tai ota yhteyttä

Kartoitamme kotisi ulkoverhouksen (sekä tarvittaessa myös katon) tilanteen ja tarjoamme parhaan mahdollisen ratkaisun siihen.

2. Saat kiinteähintaisen tarjouksen

Annamme kartoituskäynnin yhteydessä tarjouksen kotisi maalauksesta kiinteään hintaan. Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan maalausaikataulun.

Aldeko hoitaa ulkoverhouksen pohjatyöt ammattimaisesti

3. Aloitamme työt sovittuna ajankohtana huolellisesti pohjatöistä

Ennen maalauksen aloittamista teemme tarvittavat pohjatyöt. Pohjatyöt ovat tärkeä prosessi maalin hyvää tartuntaa varten. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Talon maalaus pensselillä - Aldeko

4. Suoritamme talon maalauksen

Suoritamme talon maalaukset pensselimaalauksena, jotta työn jälki on tarkkaa ja varmistamme maalille parhaan mahdollisen tarttuvuuden. Maalaamme pinnan 1–2 kertaa, kohteesta ja pinnasta riippuen. Lopuksi siivoamme jälkemme ja käymme lopputuloksen vielä läpi kanssasi.

Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen kartoituskäynti!