fbpx

Arvioi hintalaskurilla talon maalauksen hinta

Talon maalaus - hinta

Laske Aldekon talonmaalauslaskurilla suuntaa-antava kustannusarvio oman kotisi uudelleenmaalauksesta. Mikäli harkitset talosi maalauttamista tai sen maalaamista itse, kannattaa testata hintalaskuria. Voit myös ottaa yhteyttä ja tilata talon maalauksen ilmaisen kartoituskäynnin, jolloin saat tarkan ja sitovan kustannusarvion ja tarjouksen talosi maalauksesta.

Maksuton kartoituskäynti

Kun tilaat Aldekolta maksuttoman kartoituskäynnin, yrityksemme ammattilainen tarkastaa yhdessä kanssasi talon nykyisen maalipinnan kunnon. Toteutamme tarkastuksen erittäin huolellisesti, jolloin osaamme arvioida tarkasti esimerkiksi tarvittavien pohjatöiden määrän, erilaiset tarvittavat rajaus- ja suojaustyöt sekä tietenkin materiaalien ja työn osuuden.

Talon maalauttaminen ammattilaisella on järkevää

Talon maalaus on yksi suurimpia kerralla tehtäviä rakenuksen huoltotoimenpiteistä, erityisesti jos talo on useampikerroksinen. Moni omakotitalossa asuva teettääkin työn ammattimaisella urakoitsijalla.

Lisäksi ulkopuolisen työntekijän työstä maksettava osuus voidaan vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä. Tämä osaltaan vähentää merkittävän osuuden koko maalausurakan kustannuksesta.

Erityisesti korkeammissa rakennuksissa, säästyt työläiltä maalaustelineiden tai nostolaitteiden hankkimiselta tai kalliilta vuokraamiselta. Kokeneilta ammattilaisilta löytyy aina sopivat laitteet korkeidenkin seinien maalaamiseen.

Ammattilainen suojaa huolellisesti ympäristön ja kierrättää jätteet asianmukaisesti

Ulkomaalaus pohjatöineen on usein sotkuista ja saattaa kuormittaa luontoa jos suojauksesta ei huolehdita. Entisen maalin poisto tehdään mekaanisesti, jolloin maalipinnasta irtoavat lastut ja palaset voivat jäädä maahan ja aiheuttaa haittaa luonnolle. Meillä Aldekolla on otettu tämä ongelma tosissaan ja suojaamme ja siistimme talon ympäryksen kaikista maalin jäämistä. Näin ollen asiakkaalle jää uuden maalipinnan lisäksi siisti ja puhdas ympäristö.

Milloin talon maalauksesta kannattaa laskea tarjous?

  • Jos edellisestä maalauskerrasta on 10-15 vuotta
  • Jos havaitset maalipinnassa kulumista tai halkeilua
  • Jos maalipinnasta löytyy hometta tai värjäymiä
  • Jos talon väri on haalistunut
  • Jos haluat uusia talosi maalipinnan tai värin

Aldeko Oy kartoittaa tarpeen, ja maalaa talon vankalla ammattitaidolla.

Oletko miettinyt talosi maalaamista? Laske karkea kustannusarvio laskurillamme, tai ota yhteyttä ja tilaa talon maalauksen ilmainen kartoituskäynti! Samalla käynnillä voimme halutessanne tarkastaa myös tiilikaton kunnon ja pinnoituksen tarpeen, sekä peltikaton maalauksen tarpeen.

Talon huoltomaalaus on tärkeä talon rakenteiden suojaamisen kannalta. Kunnossa oleva maalipinta torjuu kosteutta ja likaa, sekä tarjoaa UV-suojan puupinnalle. Unohtamatta tietenkään sitä, että hyvä maalipinta kaunistaa talon ja viimeistelee sen ulkoasun.

Vastuullisena maalausalan yrityksenä, takaamme maalauksen lopputuloksen. Hoidamme myös jätteiden ja tarvikkeiden kierrätyksen sekä työmaan huolellisen siivoamisen. Talo maalataan pinnan mukaan kerran tai kahdesti. Kun talo on maalattu, järjestämme yhdessä huolellisen katselmuksen kaikkeen maalaukseen, jolloin voidaan yhdessä todeta työnjälki.

Kokeile laskuriamme, ja lue lisätietoja klikkaamalla alla olevaa painiketta! Saat tietoja esimerkiksi siitä, milloin uusi talo tulee maalata ensimmäistä kertaa, ja milloin huoltomaalaus tulee tehdä. Voit lukea myös muista talon maalaamisen vaiheista.

1. Uusi talo maalataan viimeistään vuoden kuluttua ulkovuoren asentamisesta

Yleensä uudet, rakenteilla olevat talot maalataan viimeistään vuoden kuluttua ulkoverhouksen asentamisesta. Tuohon mennessä ulkoverhous on päässyt asettumaan hyvin paikoilleen. Puhtaan puupinnan maalaaminen vaatii aina huolellisen pohjamaalauksen sekä homeenestoaineella käsittelyn.

2. Huoltomaalaus tehdään noin kymmenen vuoden välein

Ennestään maalattu talo kaipaa yleensä huoltomaalauksen noin kymmenen vuoden välein. Huoltomaalaus voidaan suorittaa entisen maalipinnan päälle siinä tapauksessa, jos maalipinta on hyvässä kunnossa ja talon sen hetkiseen väriin ollaan tyytyväisiä. Huoltomaalaus tehdään saman tyyppisellä maalilla kuin aikaisempi maalaus. Poikkeuksena on, että liuotinohenteisen öljymaalin tai alkydiöljymaalin päälle voidaan maalata näiden tyyppisten maalien lisäksi akrylaattimaalilla.

Mikäli entinen maali on hyvin kulunut, hilseilee tai irtoilee suurinakin palasina, kannattaa alla oleva maali poistaa maalinkaapimella. Vanhan maalin poisto on yleensä suhteellisen vaativaa työtä, sillä irtonainen maali täytyy saada kokonaisuudessaan irti pinnasta. Maalin poiston jälkeen talo voidaan maalata joko entisellä värisävyllä tai vaihtaa aivan uuteen väriin.

Saako talon maalata ja miten väri määritellään?

Useissa kunnissa asemakaava antaa vaihtoehdot talon värille. Taloaan maalaavan asukkaan onneksi vaihtoehtoja on yleensä valittavana runsaasti. Joissakin kunnissa talon huoltomaalaamiseen tarvitaan myös rakennusvalvonnasta toimenpidelupa. Oman kunnan käytäntö kannattaakin tarkistaa aina rakennusvalvojalta.

Väljemmin asutuilla yleiskaava-alueilla talon väriä ei ole niin tarkkaan rajattu, vaan asukas saa itse hyvin pitkälle valita talonsa värin. Vapaammasta värivalinnasta huolimatta taloaan maalaavan kannattaa huomioida ympäristö, jossa maalattava kohde on. Pihan tai ympäristön muista rakennuksista voimakkaasti poikkeavaa väriä ei kannata valita, sillä se saattaa alkaa herkästi häiritsemään ja näyttämään väärältä valinnalta.

Ympärillä oleva luonto kannattaa ottaa myös huomioon talon väriä harkittaessa. Halutaanko, että talo erottuu voimakkaasti takana kohoavaa metsää vasten vai onko tarkoitus sulauttaa rakennus osaksi luonnon maisemaa? Huolella valittuun, mielekkääseen talon väriin ei kyllästy vaan siitä pitää vielä silloinkin, kun on uuden huoltomaalauksen aika.

Ilmainen kartoitus tehdään aina asiakkaan eduksi

Ettei itsellä koko kesäloma kuluisi seinällä maalipensseli kädessä, kannattaa pyytää tarjous luotettavalta talonmaalausfirmalta. Ammattilaiset käyvät paikan päällä arvioimassa ulkovuoren kunnon sekä antavat kiinteän hinta-arvion talon maalauksen hinnasta. Talon maalauksen hinta koostuu tarvike- ja materiaalikustannuksista sekä tehtävän työn määrästä.

Maalauskohteen kartoitus on merkittävä osa ammattilaisen työtä. Huolellisesti suoritettu kartoitus tehdään aina asiakkaan eduksi. Kartoituksen aikana selvitetään myös pohjatöiden tarpeellisuus sekä työvaiheet. Huoltomaalauksessa tai puhtaan puupinnan maalaamisessa pohjatyöt jäävät vähäisemmiksi kuin huonokuntoisen ja hilseilevän seinän maalaamisessa.

Kartoituksen aikana ammattilaiselle selviää työn vaativuuden mukaan pohjatyö- sekä maalausaikataulu. Talon maalaus sovitetaan tarvittaessa asiakkaalle mieluisimpaan aikaan. Julkisivun maalaus hoituu, vaikka asiakas viettäisi mökkilomaa kauempanakin kotoa.

Kartoituksessa selvitetään asiakkaalle eri maalityyppien vaihtoehdot. Talon maalauksen kartoituksessa valitaan kullekin kohteelle sopivin maalityyppi, jotta maalipinnasta tulee kaunis ja kestävä. Meillä asiantunteva henkilöstö pystyy tarjoamaan parhaat neuvot sekä vinkit oikean maalin valintaan. Käytämme mielellämme vain kestäviä ja korkealuokkaisia maaleja, jotka täyttävät maaleja koskevat tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset.

Milloin talon voi maalata?

Talon maalaus tehdään mieluiten suhteellisen lämpimänä ajankohtana, eli parhaimmat maalauskelit sijoittuvat yleensä toukokuusta syyskuulle. Tämä aika vuodesta onkin julkisivumaalareiden sesonkiaikaa. Olipa kyseessä puuverhotun tai rapatun seinän maalaus, se suoritetaan mieluiten pilvipoutaisena kesäpäivänä, jolloin ilmankosteus on mahdollisimman alhainen. Tosin rapatun seinän voi maalata kosteammallakin säällä, koska alusta saa olla hieman kostea. Sade ei kuitenkaan sovi rapatunkaan seinän maalaamiseen.

Talon ulkoverhouksen maalaamisen vaiheet

Talon maalaaminen suoritetaan kartoituksessa tehtyjen suunnitelmien pohjalta. Ensimmäisenä työnä ovat perusteelliset pohjatyöt, jossa maalattava pinta puhdistetaan ja irtoava maali poistetaan. Ehjään maalipintaan riittää harjaus, pesu ja tarvittaessa homeenestoaineella käsittely. Homeenestoaineen käyttö on riippuvainen maalin tyypistä sekä laadusta. Kaikkien maalien kanssa sen käyttö ei ole tarpeellista.

Pohjatöiden jälkeen julkisivu on valmis maalattavaksi. Maalaaminen tehdään pensselimaalauksena, sillä se takaa maalille parhaan mahdollisen tarttumispinnan. Ensimmäinen maalikerros on niin sanottu pohjamaali, joka maalataan ennestään maalaamattomaan pintaan. Huoltomaalauksessa pohjamaalia ei tarvita.

Talo maalataan kauttaaltaan kerran tai kahdesti, mikä takaa parhaimman peittävyyden ja puun suojan. Maalikerrosten välillä odotetaan maalista riippuen sopivan mittainen kuivumisaika, jolloin maali on turvallisesti päälle maalattavissa. Ammattilaisten tehokkaan työskentelyn ansiosta isommankaan julkisivun maalaaminen ei kestä kauaa, ja talon uusi ilme on pian valmis.

Ympäristön siivoaminen kuuluu ehdottomasti ammattimaiseen asiakaspalveluumme, ja me siivoamme kaiken maalauksesta koituneen jätteen ja kierrätämme sen asianmukaisesti.

Ympäristöystävällisen ja laadukkaan työn tekeminen on meillä Aldekolla itsestäänselvyys, joten teemme aina asiakkaan kanssa maalauskohteen lopputarkastuksen. Maalin värin valinta sekä lopputarkastus ovatkin ainoat työt, joihin asiakkaan tarvitsee itse osallistua. Me huolehdimme muuten aivan kaikesta! Ota yhteyttä, mikäli etsit luotettavaa kumppania talon maalaukseen Uudenmaan alueella.

Kuinka talon maalaus etenee? Kartoituksesta - itse maalaukseen

1. Laske kustannusarvio laskurilla, tai tilaa ilmainen kartoituskäynti / ota yhteyttä

Kartoitamme kotisi ulkoverhouksen ja tarvittaessa myös katon tilanteen ja voimme tarjota talosi vaatimat maalaustoimenpiteet.

2. Saat kiinteähintaisen tarjouksen

Annamme kartoituskäynnin yhteydessä tarjouksen kotisi maalauksesta kiinteään hintaan. Teemme maalauksesta kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan aikataulun maalaukselle.

Aldeko hoitaa ulkoverhouksen pohjatyöt ammattimaisesti

3. Aloitamme työt sovittuna ajankohtana huolellisesti pohjatöistä

Pohjatyöt ovat tärkeä vaihe, jolla varmistetaan maalin hyvä tarttuvuus. Pohjatöistä ei kannata tinkiä – hyvät pohjatyöt varmistavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Talon maalaus pensselillä - Aldeko

4. Suoritamme talon maalauksen

Toteutamme talojen maalaustyön pensselimaalauksena, jolloin voimme varmistaa parhaan mahdollisen tartunnan, samalla kun työn jälki on terävää ja tarkkaa. Maalaamme kohteesta ja pinna laadusta riippuen talon tai kahdesti. Lopputyönä teemme yhdessä katselmuksen lopputulokseen, ja siivoamme kaikki jälkemme työmaalta, sekä kierrätämme syntyneen jätteen asianmukaisesti.

Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen kartoituskäynti!