fbpx

Arvioi hintalaskurilla peltikaton maalauksen hinta

Katon maalaus - hinta

Voit laskea Aldekon peltikaton maalauslaskurilla kustannusarvion talon tai rakennuksen katon uudelleenmaalauksesta. Jos peltikaton maalaus on ajankohtainen, tai suunnittelet katon maalausta tulevalle ajalle tai vaikkapa taloyhtiön katon maalausta varten, kannattaa testata hintalaskuria. Voit vertailla myös hintalaskurin ilmoittamaa kustannusarviota siihen, jos maalaisit katon itse – puhdistus, tarvikkeet, maalit, turvavarusteet, kierrätys ym. muodostavat katon maalauksesta suuren kokonaisuuden. Voit aina myös ottaa meihin yhteyttä, ja tilata katon maalauksen ilmaisen kartoituskäynnin, jolloin saat tarkan ja sitovan kustannusarvion ja tarjouksen kattosi maalauksesta.

Tee peltikaton kuntotarkistus säännöllisesti

Peltikate on yleinen kattomateriaali niin vanhoissa kuin uusissakin taloissa. Se on kestävä sekä helppohoitoinen. Nykyiset peltikatot kestävät hyvinkin vuosikymmeniä erikoispinnoitteen ja huollon ansiosta. Vanhempien peltikattojen kuntoa voidaan kohentaa huolellisella puhdistuksella, pintakäsittelyllä ja katon maalauksella.

Varaa ilmainen kartoituskäynti >>

Usein peltikaton huolloksi riittää perusteellinen puhdistus ja pesu. Mikäli peltikatto on ruosteessa, pelkkä pesu ei riitä. Ruoste irrotetaan pellin pinnasta joko ruosteenpoistoaineella tai mekaanisesti harjaamalla.

Ruosteen poisto katosta vie aikaa, jos katto on kauttaaltaan ruostunut. Tämän vuoksi työ kannattaakin jättää ammattilaisten tehtäväksi. Peltikaton maalaus viimeistelee näyttävän ja kestävän lopputuloksen.

Maalipinta tuo lisää ikää katolle

Peltikaton maalaus on huoltotöiden jälkeinen toimenpide. Hyvin puhdistettu katto maalataan mahdollisimman pian puhdistamisen jälkeen, jotta luonnossa olevat pöly ja roskat eivät ehdi tarttua huollettuun pintaan.

Katon maalaus suoritetaan pensselimaalauksena, jonka olemme todenneet tarkimmaksi ja parhaimmaksi työskentelytavaksi.

Peltikaton maalaus ei ole ainoastaan ulkonäköseikka talon ilmeessä. Ehjä, huolella tehty maalaus tekee katon pinnasta likaa hylkivän, jolloin katolle joutuneet epäpuhtaudet kulkeutuvat hyvin pois katolta. Liukas uusi pinnoite tehostaa myös talven aikana lumen ja jään putoamista, eivätkä ne pääse aiheuttamaan vaurioita kattopeltiin.

Peltikaton huolto ja maalaus

Peltikatto tulisi maalata säännöllisin väliajoin.

Paikkamaalaus

Mikäli peltikaton huoltamisessa on tehty esimerkiksi ruosteenpoistoa tai korjailtu muita vaurioita, tulee vauriokohta ensin paikkamaalata. Katto voidaan ylimaalata kauttaaltaan sen jälkeen, kun paikkamaalausalueet ovat kunnolla kuivuneet. Peltikaton maalaus toteutetaan siihen erikseen kehitetyillä maaleilla, jotta pinnasta tulee elastinen ja kestävä. Maalikerroksia tehdään yksi tai kaksi katon kunnosta riippuen.

Milloin peltikaton voi maalata?

Paras aika toteuttaa katon maalaus on pilvinen kevätpäivä, jolloin ilmankosteus on pieni sekä sateiden mahdollisuus vähäinen. Aivan aamulla maalaamista ei kannata yökasteen takia aloittaa, sillä katon tulee olla täysin kuiva työn aloittamisen aikana. Peltikaton maalaus on nopeaa ja talon ilme muuttuu hetkessä raikkaan ja arvokkaan näköiseksi.

Varaa ilmainen kartoituskäynti peltikatollesi >>

Milloin peltikaton maalauksesta kannattaa laskea tarjous?

  • Jos edellisestä maalauskerrasta on kulunut jo 10-15 vuotta tai kauemmin
  • Jos katon maalipinta on selvästi haalistunut
  • Jos maalipinnan läpi kuultaa teräs, tai katossa on ruostetta
  • Jos harkitset katon maalausta itse
  • Jos haluat uusia katon värin

Aldeko Oy kartoittaa tarpeen, ja maalaa katon vankalla ammattitaidolla.

Oletko miettinyt talosi teräskaton maalaamista? Laske karkea kustannusarvio laskurillamme, tai ota yhteyttä ja tilaa katon maalauksen ilmainen kartoituskäynti! Samalla käynnillä voimme halutessanne tarkastaa myös ulkoverhoilun maalauksen tarpeen, jos talon ulkopinta on puurakenteinen.

Katon säännöllinen maalaus on tärkeä talon rakenteiden suojaamisen kannalta, jossa toimiva katto on avainasemassa. Hyväkuntoinen katon maalipinta torjuu tehokkaasti kosteutta ja likaa, ja vesi ja lumi valuu pois peltikatolta ilman että ne aiheuttavat vaurioita tai vuotoja. Unohtamatta tietenkään sitä, että uusi katon maalipinta viimeistelee talon ulkoasun.

Vastuullisena maalausalan yrityksenä, takaamme maalauksen lopputuloksen. Hoidamme myös jätteiden ja tarvikkeiden kierrätyksen sekä työmaan huolellisen siivoamisen. Kun katto on maalattu, järjestämme yhdessä huolellisen katselmuksen kaikkeen maalaukseen, jolloin voidaan yhdessä todeta työnjälki.

Kokeile laskuriamme, ja lue lisätietoja klikkaamalla alla olevaa painiketta! Saat tietoja esimerkiksi siitä, milloin uusi katto tulee maalata ensimmäistä kertaa, ja milloin huoltomaalaus tulee tehdä. Voit lukea myös muista katon maalaamisen vaiheista.

Kuinka peltikaton maalaus etenee? Kartoituksesta - itse maalaukseen

Katto maalauksen tarpeessa. Peltikaton maalaukset Uudenmaan alueella.

1. Ilmainen kartoitus

Kartoitamme kotisi peltikaton (sekä tarvittaessa myös ulkoverhouksen) tilanteen ja tarjoamme parhaan mahdollisen ratkaisun siihen. Kartoituksen yhteydessä maalausprojektille määritellään myös kiinteä hinta sisältäen kaikki työt ja tarvikkeet.

Kaupat lyöty lukkoon katon maalauksesta.

2. Tarjous 

Annamme kartoituskäynnin yhteydessä kiinteähintaisen tarjouksen kotisi peltikaton maalauksesta. Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan maalausaikataulun. Hinta muodostuu mm. katon nykyisen kunnon ja materiaalien, sekä sen pinta-alan mukaan. Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan maalausaikataulun.

Katon huolellinen pesu

3. Pohjatyöt

Ennen katon maalauksen aloittamista teemme pohjatyöt. Pohjatyöt ovat tärkeä prosessi maalin hyvää tartuntaa varten. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Esimerkiksi huolellinen pesu ja rasvanpoisto, sekä mahdollisen irronneen maalin poisto on erittäin tärkeää uuden maalin pysyvyyttä ajatellen. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Peltikaton maalauksen esityöt

4. Maalaus ja loppusiivous

Maalaamme pinnan 1–2 kertaa, kohteesta ja pinnasta riippuen. Lopuksi siivoamme jälkemme – puhdistamme mahdollisesti ympäristöön levinneet roskat ja kierrätämme jätteet asianmukaisesti. Maalaamme peltikattoja pääasiassa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella.

Ota yhteyttä!