fbpx

Maalauta talosi julkisivu – se on hyvä investointi tulevaan!

Talon maalaus Vantaa

Onko vantaalaisen puuverhoillun rakennuksesi edellisestä maalauskerrasta jo yli kymmenen vuotta? Mikäli talon tai rakennuksen maalipinta peräti jo lohkeilee, kannattaa talo maalauttaa piakkoin uudelleen. Hyvin ja laadukkailla materiaaleilla tehty talon maalaus pitää rakenteet kunnossa, ja kohentaa kerralla talon ulkoasua. Samalla uusi maalipinta nostaa rakennuksen arvoa merkittävästi. Taloyhtiön tai omakotitalon maalipinta suojaa rakennuksia myös ulkoisilta rasitteilta: liialliselta auringon paisteelta, kosteudelta ja ilmansaasteilta.

Aldeko Oy maalaa talon puolestasi – toteutamme talon maalaukset Espoossa, Helsingissä, ja muualla pääkaupunkiseudulla vankalla ammattitaidolla, sovittuja aikatauluja ja hintoja noudattaen.

Ota yhteyttä ja tilaa ilmainen kartoituskäynti!

Milloin maalata talo?

Halkeileva tai hilseilevä ulkomaali talon pinnalla ei ole houkuttelevan näköinen. Auringon haalistama pinta näyttää valjulta, ja usein talon värikin saattaa olla vastoin omaa makua. Huonossa kunnossa oleva maalipinta voi aiheuttaa jopa lahovaurioita seinärakenteisiin, sillä sadevesi ja ilmankosteus pääsevät vaurioittamaan taloa. Talon maalaus nostaa hetkessä talon ilmettä ja arvoa sekä suojaa pintaa.

Helppo, nopea ja vaivaton – miksi valita ammattilainen maalaamaan talosi

Talon maalaus on talon huolto- ja hoitotoimenpiteistä suurimpia, joten moni omakotitalossa asuva teettää työn mielellään ulkopuolisella urakoitsijalla. Kuten muissakin kodin remonttikohteissa, niin myös ulkomaalauksessa, ulkopuolisen työntekijän työstä maksettava osuus voidaan vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä. Tämä vähentää huomattavan osuuden maalausurakan hinnasta.

Talon ulkomaalauksen jättäminen ammattilaisten käsiin on järkevin vaihtoehto. Maalauksen ammattilaiset osaavat parhaiten kartoittaa talon maalaamisen tarpeellisuuden, työnkulun ja tarvittavat materiaalit. Mikä mukavinta, talon maalaus hoituu huomattavasti joutuisammin kuin itse tehden. Myös työläiltä maalaustelineiden tai erillisten nostolaitteiden hankkimiselta säästyy, sillä ammattilaisilta löytyvät sopivat laitteet korkeidenkin seinien maalaamiseen.

Siivoamme kaikki sotkut ja pääset nauttimaan lopputuloksesta

Ulkomaalaus pohjatöineen on usein myös sotkuista ja luontoa kuormittavaa, sillä entisen maalin poisto tehdään mekaanisesti. Vanhan maalin palaset jäävät herkästi talon ympärille maahan ja näin ollen aiheuttavat haittaa luonnolle. Meillä Aldekolla on otettu tämä ongelma tosissaan ja tahdomme siistiä talon ympäryksen maalin jäämistä. Näin ollen asiakkaalle jää uuden maalipinnan lisäksi siisti ja puhdas ympäristö.

Milloin talon maalaus on ajankohtaista?

  • Viimeistään silloin, kun ulkoverhouksen maalauksesta on kulunut 10 - 15 vuotta tai kun asennuksesta on kulunut 1 vuosi.
  • Mikäli ulkoverhouksen maalipinta on kulunut tai lohkeillut.
  • Jos ulkoverhouksen pinnalla on homepilkkuja tai muuta kasvustoa.
  • Jos ulkoverhous on päässyt halkeilemaan.
  • Jos talon väritys on haalistunut.

Aldeko Oy maalaa talon Vantaalla pitkällä kokemuksella.

Aldeko toteuttaa Vantaan alueella talojen maalausta – niin omakotitalot kuin rivitalotkin. Oletko miettinyt omakotitalon tai rivitaloyhtiön maalaamista? Aldekon talonmaalauspalvelu Vantaan alueella kattaa ilmaisen kartoituksen (varaa tästä ilmainen kartoituskäynti) ja tarjouksen haluamaasi kohteeseen, sekä itse maalaustyön tarjouksen hyväksymisen jälkeen sovittuna ajankohtana.  Palveluihimme kuuluu myös peltikaton maalaus ja tiilikaton pinnoitus tarpeen mukaan.

Kun maalausurakka on valmis, tarkastamme yhdessä asiakkaan kanssa lopputuloksen. Samalla hoidamme työmaan siivouksen, ja kierrätämme jätteet ja tarvikkeet vastuullisesti. Talo maalataan aiemman maalipinnan mukaan 1-2 kertaa. Huolelliset pohjatyöt kuuluvat aina tarjoukseemme, jotta voimme taata maalipinnan tarttuvuuden ja parhaan laadun.

Myös talojen huoltomaalaukset on syytä suorittaa tyypillisesti 10 vuoden välein. Tällöin aina hyvässä kunnossa oleva maalipinta hylkii likaa, torjuu kosteutta ja antaa hyvän UV-suojan puupinnalle. Toki yksi suurimmista maalauksen eduista on se, että näyttävä maalipinta viimeistelee talon ulkoasun. Vantaan lisäksi toteutamme talon maalausta muillakin pääkaupunkiseudun lähialueilla, sekä esimerkiksi Hyvinkäällä, Karkkilassa ja Järvenpäässä.

Alla olevaa painiketta klikkaamalla saat lisätietoja esimerkiksi siitä, mitkä ovat sopivimmat maalausolosuhteet, ja milloin uusi talo tulee maalata ensimmäistä kertaa.

1. Uusi talo maalataan viimeistään vuoden kuluttua ulkovuoren asentamisesta

Yleensä uudet, rakenteilla olevat talot maalataan viimeistään vuoden kuluttua ulkoverhouksen asentamisesta. Tuohon mennessä ulkoverhous on päässyt asettumaan hyvin paikoilleen. Puhtaan puupinnan maalaaminen vaatii aina huolellisen pohjamaalauksen sekä homeenestoaineella käsittelyn.

2. Huoltomaalaus tehdään noin kymmenen vuoden välein

Ennestään maalattu talo kaipaa yleensä huoltomaalauksen noin kymmenen vuoden välein. Huoltomaalaus voidaan suorittaa entisen maalipinnan päälle siinä tapauksessa, jos maalipinta on hyvässä kunnossa ja talon sen hetkiseen väriin ollaan tyytyväisiä. Huoltomaalaus tehdään saman tyyppisellä maalilla kuin aikaisempi maalaus. Poikkeuksena on, että liuotinohenteisen öljymaalin tai alkydiöljymaalin päälle voidaan maalata näiden tyyppisten maalien lisäksi akrylaattimaalilla.

Mikäli entinen maali on hyvin kulunut, hilseilee tai irtoilee suurinakin palasina, kannattaa alla oleva maali poistaa maalinkaapimella. Vanhan maalin poisto on yleensä suhteellisen vaativaa työtä, sillä irtonainen maali täytyy saada kokonaisuudessaan irti pinnasta. Maalin poiston jälkeen talo voidaan maalata joko entisellä värisävyllä tai vaihtaa aivan uuteen väriin.

Saako talon maalata ja miten väri määritellään?

Useissa kunnissa asemakaava antaa vaihtoehdot talon värille. Taloaan maalaavan asukkaan onneksi vaihtoehtoja on yleensä valittavana runsaasti. Joissakin kunnissa talon huoltomaalaamiseen tarvitaan myös rakennusvalvonnasta toimenpidelupa. Oman kunnan käytäntö kannattaakin tarkistaa aina rakennusvalvojalta.

Väljemmin asutuilla yleiskaava-alueilla talon väriä ei ole niin tarkkaan rajattu, vaan asukas saa itse hyvin pitkälle valita talonsa värin. Vapaammasta värivalinnasta huolimatta taloaan maalaavan kannattaa huomioida ympäristö, jossa maalattava kohde on. Pihan tai ympäristön muista rakennuksista voimakkaasti poikkeavaa väriä ei kannata valita, sillä se saattaa alkaa herkästi häiritsemään ja näyttämään väärältä valinnalta.

Ympärillä oleva luonto kannattaa ottaa myös huomioon talon väriä harkittaessa. Halutaanko, että talo erottuu voimakkaasti takana kohoavaa metsää vasten vai onko tarkoitus sulauttaa rakennus osaksi luonnon maisemaa? Huolella valittuun, mielekkääseen talon väriin ei kyllästy vaan siitä pitää vielä silloinkin, kun on uuden huoltomaalauksen aika.

Ilmainen kartoitus tehdään aina asiakkaan eduksi

Ettei itsellä koko kesäloma kuluisi seinällä maalipensseli kädessä, kannattaa pyytää tarjous luotettavalta talonmaalausfirmalta. Ammattilaiset käyvät paikan päällä arvioimassa ulkovuoren kunnon sekä antavat kiinteän hinta-arvion talon maalauksen hinnasta. Talon maalauksen hinta koostuu tarvike- ja materiaalikustannuksista sekä tehtävän työn määrästä.

Maalauskohteen kartoitus on merkittävä osa ammattilaisen työtä. Huolellisesti suoritettu kartoitus tehdään aina asiakkaan eduksi. Kartoituksen aikana selvitetään myös pohjatöiden tarpeellisuus sekä työvaiheet. Huoltomaalauksessa tai puhtaan puupinnan maalaamisessa pohjatyöt jäävät vähäisemmiksi kuin huonokuntoisen ja hilseilevän seinän maalaamisessa.

Kartoituksen aikana ammattilaiselle selviää työn vaativuuden mukaan pohjatyö- sekä maalausaikataulu. Talon maalaus sovitetaan tarvittaessa asiakkaalle mieluisimpaan aikaan. Julkisivun maalaus hoituu, vaikka asiakas viettäisi mökkilomaa kauempanakin kotoa.

Kartoituksessa selvitetään asiakkaalle eri maalityyppien vaihtoehdot. Talon maalauksen kartoituksessa valitaan kullekin kohteelle sopivin maalityyppi, jotta maalipinnasta tulee kaunis ja kestävä. Meillä asiantunteva henkilöstö pystyy tarjoamaan parhaat neuvot sekä vinkit oikean maalin valintaan. Käytämme mielellämme vain kestäviä ja korkealuokkaisia maaleja, jotka täyttävät maaleja koskevat tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset.

Milloin talon voi maalata?

Talon maalaus tehdään mieluiten suhteellisen lämpimänä ajankohtana, eli parhaimmat maalauskelit sijoittuvat yleensä toukokuusta syyskuulle. Tämä aika vuodesta onkin julkisivumaalareiden sesonkiaikaa. Olipa kyseessä puuverhotun tai rapatun seinän maalaus, se suoritetaan mieluiten pilvipoutaisena kesäpäivänä, jolloin ilmankosteus on mahdollisimman alhainen. Tosin rapatun seinän voi maalata kosteammallakin säällä, koska alusta saa olla hieman kostea. Sade ei kuitenkaan sovi rapatunkaan seinän maalaamiseen.

Talon ulkoverhouksen maalaamisen vaiheet

Talon maalaaminen suoritetaan kartoituksessa tehtyjen suunnitelmien pohjalta. Ensimmäisenä työnä ovat perusteelliset pohjatyöt, jossa maalattava pinta puhdistetaan ja irtoava maali poistetaan. Ehjään maalipintaan riittää harjaus, pesu ja tarvittaessa homeenestoaineella käsittely. Homeenestoaineen käyttö on riippuvainen maalin tyypistä sekä laadusta. Kaikkien maalien kanssa sen käyttö ei ole tarpeellista.

Pohjatöiden jälkeen julkisivu on valmis maalattavaksi. Maalaaminen tehdään pensselimaalauksena, sillä se takaa maalille parhaan mahdollisen tarttumispinnan. Ensimmäinen maalikerros on niin sanottu pohjamaali, joka maalataan ennestään maalaamattomaan pintaan. Huoltomaalauksessa pohjamaalia ei tarvita.

Talo maalataan kauttaaltaan kerran tai kahdesti, mikä takaa parhaimman peittävyyden ja puun suojan. Maalikerrosten välillä odotetaan maalista riippuen sopivan mittainen kuivumisaika, jolloin maali on turvallisesti päälle maalattavissa. Ammattilaisten tehokkaan työskentelyn ansiosta isommankaan julkisivun maalaaminen ei kestä kauaa, ja talon uusi ilme on pian valmis.

Ympäristön siivoaminen kuuluu ehdottomasti ammattimaiseen asiakaspalveluumme, ja me siivoamme kaiken maalauksesta koituneen jätteen ja kierrätämme sen asianmukaisesti.

Ympäristöystävällisen ja laadukkaan työn tekeminen on meillä Aldekolla itsestäänselvyys, joten teemme aina asiakkaan kanssa maalauskohteen lopputarkastuksen. Maalin värin valinta sekä lopputarkastus ovatkin ainoat työt, joihin asiakkaan tarvitsee itse osallistua. Me huolehdimme muuten aivan kaikesta! Ota yhteyttä, mikäli etsit luotettavaa kumppania talon maalaukseen alueelta Helsinki, Espoo, Vantaa tai muu Uusimaa.

Kuinka talon maalaus etenee? Kartoituksesta - itse maalaukseen

1. Tilaa Vantaan alueella ilmainen talon maalauksen kartoituskäynti tai ota yhteyttä

Kartoitamme omakotitalon tai rivitalon ulkoverhouksen kunnon ja tilanteen, ja tarjoamme siihen parhaan mahdollisen ratkaisun.

2. Saat kiinteähintaisen tarjouksen

Kartoituskäynnin yhteydessä annamme kiinteähintaisen tarjouksen talon maalauksesta. Teemme tarjouksen hyväksymisen jälkeen kirjallisen sopimuksen, ja sovimme alustavan maalausaikataulun.

Aldeko hoitaa ulkoverhouksen pohjatyöt ammattimaisesti

3. Aloitamme työt sovittuna ajankohtana huolellisesti pohjatöistä

Pohjatyöt ovat tärkeä prosessi, jolla varmistetaan maalin paras tarttuvuus. Ennen maalauksen aloittamista teemmekin aina tarvittavat pohjatyöt huolellisesti. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Talon maalaus pensselillä - Aldeko

4. Talon maalausvaihe!

Pensselimaalatun talon jälki on tarkkaa, ja samalla varmistamme maalille erinomaisen tartunnan. Maalaamme pinnan 1–2 kertaa, kohteesta ja pinnasta riippuen. Lopuksi siivoamme jälkemme ja käymme lopputuloksen vielä läpi kanssasi.

Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen kartoituskäynti!