fbpx

Katon maalaus tai tiilikaton pinnoitus uusii talon ulkoasun

Katon maalaus Porvoo

Milloin peltikaton maalaus kannattaa suorittaa?

  • Uuden sinkkipintaisen katon osalta viimeistään 3-5 vuotta asennuksen jälkeen
  • Mikäli aiemmin maalatun katon maali on havaittavasti kulunut.
  • Jos peltikatto on ruosteessa edes paikoittain
  • Sammalkasvuston ilmettyä peltikatolle

Mitä etuja katon maalauksesta on?

Omakotitalon tai rivitalon katto joutuu jatkuvalle rasitukselle – auringonpaisteelle, sateelle, lumelle ja tuulelle. Kun peltikatto maalataan huolellisesti ja ammattimaisesti, se suojaa koko talon rakenteita. Katolla on myös todella suuri vaikutus talon ulkoasuun, koska se korkealla olevana elementtinä näkyy kauas.

Kunnossa oleva peltikatto suojaa taloa myös vedeltä ja lumelta, kosteudelta ja muilta ulkoisilta rasituksilta. Hyväkuntoinen maalattu peltikatto pysyy vesitiiviinä, näyttää edustavalta ja se pysyy hyvin myös puhtaana. Hyvällä maalipinnalla oleva peltikatto kestää lämpötilan aiheuttamat vaihtelut, ja sadevesi tai tuulen mukana kulkevat roskat eivät pääse aiheuttamaan vaurioita kattoon tai sen alapuolisiin rakenteisiin.

Aldeko Oy on katon maalauksen ammattilainen! Teemme ilmaisia kartoituskäyntejä Uudenmaan alueella, ja teemme peltikaton maalauksia mm. Järvenpäässä, Espoossa ja Helsingissä. Voimme kartoittaa samalla talosi maalaustarpeen. Laadimme kartoituksen perusteella teille kirjallisen tarjouksen peltikaton maalauksesta ja muista kartoituksessa ilmenneistä korjauskohteista.

Alla olevan linkin kautta löydät runsaasti lisätetoja, miten peltikaton kunto tarkastetaan, mitä hyötyjä hyväkuntoisesta maalipinnasta on, miten voidaan suorittaa peltikaton paikkamaalaus, ja muita hyviä vinkkejä peltikaton hyvän kunnon varmistamiseksi!

Peltikaton kunto kannattaa tarkastaa säännöllisesti

Peltikate on erittäin yleinen kattomateriaali Suomessa, sekä vanhoissa että uusissa taloissa. Peltikaton edut ovatkin selvät – se on helppo hoitaa, ja se kestää kauan. Peltikatto voidaan myös puhdistaa ja uudelleenmaalata, jolloin sen käyttöikää voidaan jatkaa ilman suurta kattoremonttia. Nykyisillä materiaaleilla toteutetut peltitkatot kestävät hyvinkin vuosikymmeniä pinnoitteen ja säännöllisen huollon ansiosta. Vanhempien peltikattojen kuntoa voidaan kohentaa huolellisella puhdistuksella, pintakäsittelyllä ja katon maalauksella.

Varaa ilmainen peltikaton kartoituskäynti >>

Usein peltikaton huolloksi riittää perusteellinen puhdistus ja pesu. Mikäli peltikatto on ruosteessa, pelkkä pesu ei riitä. Ruoste irrotetaan pellin pinnasta joko ruosteenpoistoaineella tai mekaanisesti harjaamalla.

Ruosteen poisto katosta vie aikaa, jos katto on kauttaaltaan ruostunut. Tämän vuoksi työ kannattaakin jättää ammattilaisten tehtäväksi. Peltikaton maalaus viimeistelee näyttävän ja kestävän lopputuloksen.

Maalipinta tuo lisää ikää katolle

Peltikaton maalaus on huoltotöiden jälkeinen toimenpide. Hyvin puhdistettu katto maalataan mahdollisimman pian puhdistamisen jälkeen, jotta luonnossa olevat pöly ja roskat eivät ehdi tarttua huollettuun pintaan.

Katon maalaus suoritetaan pensselimaalauksena, jonka olemme todenneet tarkimmaksi ja parhaimmaksi työskentelytavaksi.

Peltikaton maalaus ei ole ainoastaan ulkonäköseikka talon ilmeessä. Ehjä, huolella tehty maalaus tekee katon pinnasta likaa hylkivän, jolloin katolle joutuneet epäpuhtaudet kulkeutuvat hyvin pois katolta. Liukas uusi pinnoite tehostaa myös talven aikana lumen ja jään putoamista, eivätkä ne pääse aiheuttamaan vaurioita kattopeltiin.

Peltikaton huolto ja maalaus

Peltikatto tulisi maalata säännöllisin väliajoin.

Paikkamaalaus

Mikäli peltikaton huoltamisessa on tehty esimerkiksi ruosteenpoistoa tai korjailtu muita vaurioita, tulee vauriokohta ensin paikkamaalata. Katto voidaan ylimaalata kauttaaltaan sen jälkeen, kun paikkamaalausalueet ovat kunnolla kuivuneet. Peltikaton maalaus toteutetaan siihen erikseen kehitetyillä maaleilla, jotta pinnasta tulee elastinen ja kestävä. Maalikerroksia tehdään yksi tai kaksi katon kunnosta riippuen.

Milloin peltikaton voi maalata?

Paras aika toteuttaa katon maalaus on pilvinen kevätpäivä, jolloin ilmankosteus on pieni sekä sateiden mahdollisuus vähäinen. Aivan aamulla maalaamista ei kannata yökasteen takia aloittaa, sillä katon tulee olla täysin kuiva työn aloittamisen aikana. Peltikaton maalaus on nopeaa ja talon ilme muuttuu hetkessä raikkaan ja arvokkaan näköiseksi.

Varaa ilmainen kartoituskäynti peltikatollesi >>

Kuinka peltikaton maalaus tai pinnoitus etenee?

Katto maalauksen tarpeessa. Peltikaton maalaukset Uudenmaan alueella.

1. Ilmainen kartoituskäynti

Kartoitamme maksutta kotisi peltikaton kunnon, tarvittaessa myös ulkoverhouksen tilanteen ja tarjoamme remonteille parhaan mahdollisen ratkaisun.

Kaupat lyöty lukkoon katon maalauksesta.

2. Tarjous 

Annamme kartoituskäynnin yhteydessä kiinteähintaisen tarjouksen kotisi peltikaton maalauksesta. Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan maalausaikataulun.

Katon huolellinen pesu

3. Pohjatyöt

Ennen katon maalauksen aloittamista teemme pohjatyöt. Pohjatyöt ovat tärkeä prosessi maalin hyvää tartuntaa varten. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Peltikaton maalauksen esityöt

4. Maalaus ja loppusiivous

Maalaamme pinnan 1–2 kertaa, kohteesta ja pinnasta riippuen. Lopuksi siivoamme jälkemme. Maalaamme peltikattoja pääasiassa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella.

Ota yhteyttä!