fbpx

Suojaamme peltikattosi ympäristön rasituksia vastaan

Peltikaton maalaus Sipoo

Peltikaton maalaus suojaa ja voi estää kalliin kattoremontin. Ammattimaisesti käsitelty katto kestää ja säilyttää kodin arvon. Peltikatto tulisi huoltomaalata säännöllisin väliajoin, jotta sen kestävyys säätä ja ympäristön rasituksia vastaan säilyisi hyvänä.

Katon maalaus voidaan toteuttaa alueella Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu Uusimaa. Ota yhteyttä ja kerro tarpeestasi!

Meiltä onnistuvat myös talon maalaukset sekä tiilikattojen pinnoitukset.

Varaa ilmainen kartoituskäynti >>

 

Katso Minna Ahon kokemuksia katon maalauksesta

Milloin peltikaton maalaus kannattaa?

  • Viimeistään silloin, kun sinkkipintaisen katon asennuksesta on kulunut 3–5 vuotta.
  • Mikäli katon maalipinnoite on kulunut.
  • Jos peltikatto on ruosteessa.
  • Jos katolla on sammalkasvustoa.

Miksi katon maalaus kannattaa tehdä?

Mikä tahansa talo näyttää huomattavasti paremmalta, jos sen ulkopinnat ovat kunnossa. Ulkopinnat eivät tarkoita pelkästään seiniä, sillä katollakin on iso vaikutus talon ilmeeseen. Siisti ja hyväkuntoinen peltikatto on arvokkaan näköinen ja lisäksi vesitiivis. Lämpötilan aiheuttamat vaihtelut, sadevesi ja tuulen mukana lentelevät roskat eivät pääse aiheuttamaan kunnossa olevalle katolle vaurioita.

Kysy apua maalauksen ammattilaiselta, Aldekolta! Meiltä katon maalaus Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu Uusimaa. Meiltä onnistuu samalla kertaa myös talon maalaus.

Alla olevasta painikkeesta lisätetoja peltikaton kunnon tarkistamisesta, peltikaton hyvän maalipinnan hyödyllisyydestä, tietoa peltikaton paikkamaalaamisesta sekä vastaus kysmykseen milloin peltikaton voi maalata.

 

Tee peltikaton kuntotarkistus säännöllisesti

Peltikate on yleinen kattomateriaali niin vanhoissa kuin uusissakin taloissa. Se on kestävä sekä helppohoitoinen. Nykyiset peltikatot kestävät hyvinkin vuosikymmeniä erikoispinnoitteen ja huollon ansiosta. Vanhempien peltikattojen kuntoa voidaan kohentaa huolellisella puhdistuksella, pintakäsittelyllä ja katon maalauksella.

Varaa ilmainen kartoituskäynti >>

Usein peltikaton huolloksi riittää perusteellinen puhdistus ja pesu. Mikäli peltikatto on ruosteessa, pelkkä pesu ei riitä. Ruoste irrotetaan pellin pinnasta joko ruosteenpoistoaineella tai mekaanisesti harjaamalla.

Ruosteen poisto katosta vie aikaa, jos katto on kauttaaltaan ruostunut. Tämän vuoksi työ kannattaakin jättää ammattilaisten tehtäväksi. Peltikaton maalaus viimeistelee näyttävän ja kestävän lopputuloksen.

Maalipinta tuo lisää ikää katolle

Peltikaton maalaus on huoltotöiden jälkeinen toimenpide. Hyvin puhdistettu katto maalataan mahdollisimman pian puhdistamisen jälkeen, jotta luonnossa olevat pöly ja roskat eivät ehdi tarttua huollettuun pintaan.

Katon maalaus suoritetaan pensselimaalauksena, jonka olemme todenneet tarkimmaksi ja parhaimmaksi työskentelytavaksi.

Peltikaton maalaus ei ole ainoastaan ulkonäköseikka talon ilmeessä. Ehjä, huolella tehty maalaus tekee katon pinnasta likaa hylkivän, jolloin katolle joutuneet epäpuhtaudet kulkeutuvat hyvin pois katolta. Liukas uusi pinnoite tehostaa myös talven aikana lumen ja jään putoamista, eivätkä ne pääse aiheuttamaan vaurioita kattopeltiin.

Peltikaton huolto ja maalaus

Peltikatto tulisi maalata säännöllisin väliajoin.

Paikkamaalaus

Mikäli peltikaton huoltamisessa on tehty esimerkiksi ruosteenpoistoa tai korjailtu muita vaurioita, tulee vauriokohta ensin paikkamaalata. Katto voidaan ylimaalata kauttaaltaan sen jälkeen, kun paikkamaalausalueet ovat kunnolla kuivuneet. Peltikaton maalaus toteutetaan siihen erikseen kehitetyillä maaleilla, jotta pinnasta tulee elastinen ja kestävä. Maalikerroksia tehdään yksi tai kaksi katon kunnosta riippuen.

Milloin peltikaton voi maalata?

Paras aika toteuttaa katon maalaus on pilvinen kevätpäivä, jolloin ilmankosteus on pieni sekä sateiden mahdollisuus vähäinen. Aivan aamulla maalaamista ei kannata yökasteen takia aloittaa, sillä katon tulee olla täysin kuiva työn aloittamisen aikana. Peltikaton maalaus on nopeaa ja talon ilme muuttuu hetkessä raikkaan ja arvokkaan näköiseksi.

Varaa ilmainen kartoituskäynti peltikatollesi >>

Miksi valita Aldeko peltikaton maalaukseen?

Panostamme joustavaan, mutkattomaan sekä rehelliseen ja ammattitaitoiseen palveluun. Tarkistamme aina lopputuloksen kanssasi, jotta voimme yhdessä varmistua onnistuneesta lopputuloksesta.

Tilaa meidät ilmaiselle kartoituskäynnille ja annamme mielellämme sinulle tarjouksen sekä realistisen arvion projektin kestosta. Itse kartoituskäynti tai tarjous ei sido sinua mihinkään. Kun siis tarvitset ammattimaista peltikaton maalausta niin ota yhteyttä tai pyydä suoraan ilmainen kartoituskäynti paikalle! Olisitko sinä seuraava tyytyväinen asiakkaamme?

Näin suojaamme kotisi peltikaton

Katto maalauksen tarpeessa. Peltikaton maalaukset Uudenmaan alueella.

1. Ilmainen kartoitus

Kartoitamme kotisi peltikaton (sekä tarvittaessa myös ulkoverhouksen) tilanteen ja tarjoamme parhaan mahdollisen ratkaisun siihen.

Kaupat lyöty lukkoon katon maalauksesta.

2. Tarjous 

Annamme kartoituskäynnin yhteydessä kiinteähintaisen tarjouksen kotisi peltikaton maalauksesta. Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan maalausaikataulun.

Katon huolellinen pesu

3. Pohjatyöt

Ennen katon maalauksen aloittamista teemme pohjatyöt. Pohjatyöt ovat tärkeä prosessi maalin hyvää tartuntaa varten. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Peltikaton maalauksen esityöt

4. Maalaus ja loppusiivous

Maalaamme pinnan 1–2 kertaa, kohteesta ja pinnasta riippuen. Lopuksi siivoamme jälkemme. Maalaamme peltikattoja pääasiassa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella.

Ota yhteyttä!