fbpx

Tiilikaton kunnostus lisää katon käyttöikää

Tiilikaton pinnoitus Siuntio

Milloin tiilikaton pinnoitus kannattaa tehdä?

  • Kun betonista valmistettu kattotiili on jo 20–30 vuotta vanha
  • Jos tiilen pinta on näkyvästi haurastunut tai kulunut
  • Jos kattotiilen väri on haalistunut tai muuttunut
  • Jos havaitset sammalkasvustoa katolla

Aldeko Ormax-pinnoittaja

Olemme koulutettu Ormax Pro -pinnoittaja

Ormax Pro -pinnoite palauttaa kattosi toimintakyvyn ja ilmeen uutta vastaavalle tasolle sekä pidentää katon käyttöikää jopa 20 vuodella.

Paina alta lisätietoja Ormax Pro pinnoitteesta.

Käytämme tiilikaton pinnoituksessa laadukasta Ormax Pro pinnoitetta

BMI Ormax Pro on markkinoiden laadukkain tiilikaton pinnoite, joka täyttää kattotiilen pinnan epätasaisuudet kauttaaltaan eikä ohene kuivuessaan. Se on hengittävä pinnoite, joka hylkii tehokkaasti vettä, likaa ja kasvustoa, mutta antaa tiilen sisällä olevan kosteuden poistua. Pinnoitteen elastisuus takaa sen erinomaisen tarttuvuuden vaikeissakin olosuhteissa.

BMI Ormax Pro on ainoa valmistajan hyväksymä ja korkeat laatustandardit täyttävä tiilikattopinnoite, jota käyttämällä BMI Ormax -kattotiilien tuotetakuu pysyy voimassa. Pinnoite on turvallinen käyttäjälleen ja ympäristöystävällinen.

Näin pidät huolta tiilikatosta

Tiilikatto on ekologinen ja pitkäikäinen valinta. Pitkällä aikavälillä tiilikatto tulee edullisimmaksi muihin käytössä oleviin materiaaleihin verrattuna. Siksipä tiilikaton kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta säännöllisillä huolloilla.

Pienellä vaivalla, esimerkiksi uusimalla tiilikaton pinnoitus, katto pysyy erinomaisena vuosikymmeniä. Huonosti hoidettu katto ei kestä edes arvioitua ikää vaan mahdollistaa kosteuden pääsyn muihin kattorakenteisiin.

Varaa ilmainen kuntokartoitus >>

 

Tiilikaton kuntoa rasittavat kosteus sekä katolle kertyvät roskat. Ajan myötä katto alkaa herkästi sammaloitua, mikäli tuulen mukana kulkeutuneita roskia ei poisteta katolta. Tarkastuksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota juuri sammal- tai jäkäläkasvustoihin, sillä ne rappeuttavat tiiltä ennenaikaisesti.

Varaa ilmainen kuntokartoitus >>

Tiilikaton kunnon seuranta

Suositellaan, että tiilikaton kunto tarkistetaan kaksi kertaa vuodessa:

– syksyllä ennen lumien tuloa
– keväällä lumien sulaessa.

Tiilikaton ongelmissa kannattaa pyytää asiantuntija arvioimaan sen kunto sekä pesun tarpeellisuus. Me Aldekolla tunnemme tiilikattojen haasteet, joten osaamme auttaa asiakkaitamme usein hankalissakin tapauksissa. Meiltä hoituu myös ammattimainen katon maalaus. Toimialuettamme ovat Espoo, Helsinki, Vantaa ja muu Uusimaa.

Ammattilaisten käsissä vaikeampikin työ hoituu näppärästi. Pesu tehdään aina riittävää varovaisuutta noudattaen. Puhdistettu katto kannattaa suojata tiilikaton suoja-aineella, jotta kaunis pinta ei sotkeudu pian uudestaan.

Pinnoitus tuo katon kauneuden esille

Ajan patinoima tiilikatto alkaa menettää arvokkuuttaan, mikäli sitä ei huolleta oikein. Katto näyttää likaiselta ja haalistuneelta, kun pinnan kauneus on kulunut pois. Tiilikaton haalistuminen tarkoittaa myös sitä, että tiilen pinta on huokoistunut ja on näin ollen alttiimpi monenlaisille ongelmille.

Onneksi tiilikatto on helppo saada kuntoon ennen isompien vaurioiden syntymistä pinnoittamalla tai maalaamalla. Tiilikaton pinnoitus tehdään värittömällä tiilikaton suoja-aineella, ja maalaamiseen käytetään laadukasta tiilikattomaalia.

Katon maalaus ja pinnoitus suoritetaan aina vain huolletulle ja puhdistetulle pinnalle. Katto pinnoitetaan joko värittömällä suoja-aineella tai maalaamalla. Tiilikaton pinnoitus tekee tiilestä vettä ja likaa hylkivää mutta ei muuta sen väriä samoin kuin maalaus. Pinnoitus ei muuta katon ulkonäköä laisinkaan.

Tiilikaton maalaaminen on varma keino saada talo näyttämään arvokkaalta ja hyvin hoidetulta. Mikä parasta, se pitää kosteuden talon ulkopuolella!

Laitetaan katto kuntoon, ota yhteyttä >>

Aldekolta löytyy tieto, taito ja laadukas osaaminen herättämään henkiin kuluneinkin tiilikatto. Voimme antaa tiilikatolle vielä useita kymmeniä vuosia käyttöikää.

Näin käsittelemme tiilikattonne

1. Kartoitus

Kartoitamme kotisi katon (sekä tarvittaessa myös ulkoverhouksen) tilanteen ja tarjoamme parhaan mahdollisen ratkaisun siihen.

Tiilikaton pinnoituksen kiinteähintainen sopimus

2. Tarjous

Annamme kartoituskäynnin yhteydessä kiinteähintaisen tarjouksen kotisi tiilikaton pinnoituksesta. Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme alustavan maalausaikataulun.

3. Pohjatyöt

Ennen tiilikaton pinnoituksen aloittamista teemme pohjatyöt. Pohjatyöt ovat tärkeä prosessi itse katon käsittelyä varten. Näin toimimalla varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

4. Pinnoitus ja loppusiivous

Lopuksi siivoamme jälkemme. Toimialuettamme on Uusimaa, kuten Helsinki, Espoo ja Vantaa.

Ota yhteyttä!