fbpx

Milloin talo kannattaa maalata?

30.3.2023


Päivien pidentyessä ja valon määrän kasvaessa myös talon maalipintaan tulee usein kiinnitettyä tarkemmin huomiota. Talon väri saattaa vaikuttaa hieman valjulta ja saatat huomata, että maalipintakin on alkanut hilseillä. Taitaa olla aika maalata talo.

Ensimmäisenä mieleen juolahtaa usein kuitenkin kysymys siitä, mikä on paras aika talon maalaukselle. Ryhtyäkö heti tuumasta toimeen vai odottaako rauhassa tasaisen lämpimiä kesäpäiviä? Anna kun kerromme, milloin talo oikeasti kannattaa maalata.

Maalauskausi on pidempi kuin luuletkaan

Moni ajattelee, että ainut sopiva ajankohta talon maalaukselle on kuiva ja aurinkoinen kesäpäivä. Toki, tasainen lämpötila ja kuiva ilma ovat niin maalaajalle kuin maalin kuivumiselle kenties ihanteellisimmat olosuhteet, mutta aikajakso talon maalaukselle ei rajoitu ainoastaan kesä-heinäkuulle.

Talo voidaan maalata heti, kun lämpötilat pysyvät vuorokauden ympäri vähintään +5–10 asteessa. Suomessa tämä tarkoittaa sitä, että talo voidaan maalata parhaimmillaan jo huhtikuun loppupuolella ja kauden viimeiset talon maalaukset voidaan toteuttaa tyypillisesti huoletta vielä syyskuussa.

Lämpötila vaikuttaa ainoastaan maalin kuivumisaikaan: mitä alhaisempi lämpötila, sitä pidempään maali kuivuu. Se, että maali kuivuu hitaasti ei kuitenkaan välttämättä ole huono asia – esimerkiksi kuumalla kelillä maali saattaa kuivua jopa liian nopeasti, jolloin maalausosioiden väliin voi helposti jäädä näkyviin ns. saumoja. Kun maalipinta kuivuu hieman hitaammin, on sen tasaisuus helpompi varmistaa.

Voiko sateella maalata?

Kuten moni tietääkin, sateella ei voi maalata. Sade aiheuttaa ongelmia paitsi maalausjäljen tasaisuudelle myös maalin kuivumiselle.

Mutta entä jos sovitulle maalausajankohdalle osuukin sadepäiviä? Sadepäiviä on vaikea ennustaa, mutta tästä syystä me Aldekolla varaammekin aina työaika-arvioon tilaa myös sadepäiville. 

Sadepäivät eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että nostaisimme jalat kohti kattoa – sateella voidaan mainiosti tehdä maalauksen pohjatöitä, kuten maalattavien pintojen puhdistusta.

Luota kokeneeseen ammattilaiseen

Jos et halua liiaksi vaivata päätäsi sillä, milloin on oikea hetki maalata talo, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Vuosien kokemuksemme ansiosta osaamme luotettavasti arvioida, milloin ja miten talo kannattaa maalata sekä kuinka paljon työlle kannattaa varata aikaa. Lisäksi annamme työllemme aina takuun, joten sinun ei tarvitse murehtia maalaustyön onnistumisesta.

Mikäli haaveilet uudesta maalipinnasta ensi kesänä, kannattaa olla ajoissa liikkeellä – kevään ja kesän maalaustyöt varataan jo alkuvuodesta, ja maalaustyöt aikataulutetaan varausjärjestyksessä.

Varmista paikkasi jonon kärjessä ja pyydä tarjous talon maalauksesta jo tänään!

Pyydä tarjous »
Lue lisää talon maalauksesta »