fbpx

Porraskäytävän maalaus asukaslähtöisellä ja asiakaspalvelevalla asenteella

22.12.2021


Porraskäytävän maalaus

Porraskäytävä on kuin taloyhtiön käyntikortti. Se välittää sisäänastujalle ensivaikutelman koko talosta ja taloyhtiön yleisestä siisteydestä. Hyvin kunnossapidetty ja maalipinnaltaan siisti porraskäytävä on siis tärkeä osa jokaista taloyhtiötä. Talon sisäseinien maalipintojen siisti ilme toivottaa tervetulleeksi asumaan sekä käymään, kun taas kolhuja ja naarmuja täynnä olevat maalipinnaltaan hapristuneet ja lohkeilevat seinät viestivät ylläpidon laiminlyömisestä. Siksi porraskäytävän maalipintaa kannattaakin päivittää säännöllisin väliajoin.

Porraskäytävissä liikutaan paljon ja siksi pinnat kuluvat

Taloyhtiöiden porraskäytävissä on paljon liikennettä joka päivä. Niitä käyttävät sekä taloyhtiön asukkaat että heidän vieraansa ja monet muut, kuten isännöitsijät, huoltoyhtiöt ja siivoojat. Arkipäiväisen trafiikin lisäksi pintoja kuluttavat esimerkiksi muutot, joissa tavaroita kantaessa tulee usein naarmuja seiniin tai kolhuja listoihin. Pintojen kuluminen kuuluu elämään, ja säännöllisellä huollolla porraskäytävät pysyvät siisteinä ja viihtyisinä läpikulkutiloina.

Kartoituskäynnillä hahmottelemme projektikokonaisuuden yhdessä tilaajan kanssa

Tarjouspyynnön saatuamme porraskäytävän maalausprojekti jatkuu kartoituskäynnillä, jossa käymme yhdessä tilaajan kanssa kohteen maalaustarpeen ja työsuunnitelman läpi. Kohteessa vierailtuamme rakennamme asiakkaalle tarjouksen pyydetystä työstä. Urakkaneuvottelujen jälkeen laadimme pyydetystä työstä pienurakkasopimuksen asiakkaan kanssa ja suunnittelemme projektille aikataulun.

Tiedotamme talon asukkaita urakan aikataulusta kattavasti 

Tärkeä osa porraskäytävien maalausurakoita on myös projektin kulusta tiedottaminen sekä talon asukkaiden informointi. Selkeä kommunikointi on avainasemassa näissä projekteissa ja niiden onnistumisessa. Laadimme taloyhtiölle tiedotteen, jossa kerromme kaiken tarvittavan projektin aikatauluun liittyen, kuten milloin hoidamme minkäkin työvaiheen ja mitä asukkaiden tarvitsee ottaaa huomioon. Tarvittaessa voimme tehdä myös esimerkiksi rappukohtaiset tiedotteet, joissa kerromme urakan tarkempaa aikataulua rapuittain.

Minimoimme maalausurakan vaikutukset asukkaiden arkeen

Me Aldekolla haluamme ottaa asiakkaamme mahdollisimman hyvin huomioon kaikissa projekteissamme. Remontit ja maalausurakat aiheuttavat usein normaalista poikkeavia järjestelyjä ja siksi haluammekin hoitaa projektimme mahdollisimman ripeällä aikataululla, jotta porraskäytävien maalauksesta koituu talon asukkaille mahdollisimman vähän päänvaivaa. Hoidamme myös asianmukaiset suojaukset rappukäytäviin projektimme ajaksi. Pyrimme olemaan joustavia ja muokkaamaan omia aikataulujamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan.

Suojaamme rappukäytävän muut pinnat huolellisesti maalausprojektin ajaksi.

Hoidamme porraskäytävien pienet korjaustyöt maalauksen yhteydessä

Ennen maalausurakan alkua teemme tarpeelliset pohjatyöt, kuten tasoitukset. Esimerkiksi kiviseinissä on usein halkeamia, jotka tasoitetaan ennen pohjamaalausta. Halkeamista poistamme irtonaisen aineksen, tasoitamme kolot ja hiomme seinäpinnan alkuperäiseen tasoon. Sen jälkeen pääsemme tekemään maalauksen pohjustustyöt ja itse maalauksen tasaiselle ja siistille seinäpinnalle.

Taloyhtiön maalausprojektin yhteydessä on hyvä hoitaa samalla kertaa kuntoon myös mahdolliset muut pienet korjaukset, joita porraskäytävissä tarvitaan. Näitä ovat yleisimmin esimerkiksi jalkalistojen uusiminen, ovistopparien vaihdot tai kaiteiden kumiosien päivitys uusiin.

Työmme on valmis vasta, kun asiakas on tyytyväinen

Työmme tavoite on laadukas lopputulos. Teemme urakan päätteeksi ensin sisäisen tarkastuksen siitä, että kaikki on kuin pitää. Tämän jälkeen käymme työn jäljen läpi vielä yhdessä joko työn tilaajan tai hänen valitseman projektin vastuuhenkilön kanssa. Jos korjattavaa ilmenee, hoidamme tarvittavat viimeistelyt asiakkaan kommenttien mukaan, jonka jälkeen teemme loppusiivouksen. Hoidamme porraskäytävän maalauksen ammattitaidolla alusta loppuun saakka. 


Olisiko aika päivittää taloyhtiönne porraskäytävien maalipinta uuteen uskoon? Pyydä Aldekolta tarjous tai kutsu meidät kartoituskäynnille!